B. Markauskas: pertvarkomos NŽT vadovai bus keičiami

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sako, jog pertvarkant Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT), bus keičiama ir jos vadovybė, kurios veikla yra nepatenkinama.

„Netenkina ne pačios tarnybos, bet vadovų veikla, ir mes artimiausiomis dienomis pradedame reorganizaciją. Praktiškai turbūt visų vadovų neliks toje tarnyboje, bet tokia tarnyba yra reikalinga, kalbant apie valstybinę žemę ir jos administravimą“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė B.Markauskas.

Anot jo, tarnybos nesiruošiama naikinti.

„Aš manau, kad niekas nesutiks su tokia pozicija (naikinti NŽT - BNS) del to, kad institucija, kuri gintų valstybės interesą, kalbant apie žemę, toliau ji bus reikalinga ir valstybinės žemės valdytojas turi būti“, - tvirtino B.Markauskas.

Žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas BNS sakė, kad nauja NŽT struktūra bus patvirtinta kovo viduryje. Numatoma pradėti nuo centrinės būstinės pertvarkos, o iki metų pabaigos pertvarkyti ir visus regioninius tarnybos skyrius. B.Markauskas anksčiau BNS teigė, kad baigus pertvarką, darbo gali netekti maždaug 30 proc. darbuotojų.

A.Bogdanovas BNS teigė, kad padalinių vadovai ir tarnybos direktoriaus pavaduotojai gali būti pakeisti pertvarkos metu, nes bus mažinamas pavaduotojų ir padalinių skaičius, tačiau su NŽT vadovu Danieliumi Kupriu, kuris yra laimėjęs konkuirsą, dėl jo tolesnio darbo bus kalbama atskirai.

„Vadovas yra priimtas konkurso būdu, todėl su vadovu yra kita situacija. Su vadovu kalbėsime ir vertinsime jo veiklą atskirai. Kadangi vadovo pareigybė pertvarkos metu nebus naikinama, tai mes faktiškai jam turime pasiūlyti šią poziciją, nebent susitarsime ir priimsime kitą bendrą sprendimą. Taip, gali būti šalių sutarimas, nebūtinai turime sulaukti jo veiklos tyrimo pabaigos“, - teigė A.Bogdanovas.

Ministerija neseniai iš naujo pradėjo tirti D. Kuprio veiklą, įtariant, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, išsinuomodamas valstybinę žemę. Ministerija, vasario pabaigoje baigusi pirminį tarnybos vadovo veiklos tyrimą, nerado pažeidimų, tačiau Vyriausioji tarnybinė etikos komisija (VTEK) rekomendavo tyrimą atnaujinti ir praplėsti.

Vienu metu ūkininkaujantis ir NŽT vadovaujantis D.Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektarus žemės iš valstybės skirtinguose regionuose, o jam tapus NŽT vadovu buvo baigti formuoti devyni žemės ūkio paskirties žemės sklypai nuomai. D.Kuprys BNS anksčiau teigė, kad visus sklypus buvo išsinuomavęs prieš tapdamas NŽT vadovu, todėl nepadarė jokių pažeidimų. Be to, jis tvirtino, kad norą nuomotis žemę Varėnos rajone išreiškė dar 2012 metais, kai NŽT jis vadovauti pradėjo pernai gegužę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių