Aukštaitijos siaurajam geležinkeliui ieškoma naujo vadovo

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministerija ir Anykščių savivaldybė paskelbė konkursą Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktoriaus pareigoms eiti.

„Tikimės, kad ateis kompetentingas vadovas ir sėkmingai vykdys organizacijos veiklą. Tikimės, kad bus parengtas efektyvus strateginis planas, ir toliau įstaiga galės sėkmingai vykdyti savo veiklą pritraukdama turistus į Anykščius, ir kad nepatirtų finansinių nuostolių“, – BNS sakė Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorė Veneta Veršulytė.

Susisiekimo ministerijos BNS perduotame komentare teigiama, kad iš naujojo vadovo tikimasi efektyvaus įstaigos veiklos organizavimo, aiškios tolesnės veiklos vizijos, įstaigos žinomumo didinimo.

Kandidatai privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą technologijos ar socialinių mokslų studijų srities išsilavinimą, ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą.

Su konkurso laimėtoju bus sudaryta neterminuota darbo sutartis.

Buvęs siauruko vadovas Gintaras Kerbedis iš pareigų pasitraukė šių metų vasarį. Laikinai viešajai įstaigai vadovauja direktoriaus pavaduotojas gamybai Vismantas Užalinskas.

Parašęs atsistatydinimo pareiškimą G.Kerbedis tvirtino, kad nesutapo jo ir Susisiekimo ministerijos požiūriai į įstaigos veiklą.

Pagal auditorių ataskaitą, praėjusius metus viešoji įstaiga baigė pelningai, ji turėjo 24,6 tūkst. eurų grynojo pelno, tačiau jos trumpalaikiai įsipareigojimai 42 tūkst. eurų viršijo trumpalaikį turtą.

Siaurasis geležinkelis Aukštaitijoje nutiestas XIX amžiaus pabaigoje. 2001 metais jis nustojo veikti kaip susisiekimo priemonė ir tapo turizmo objektu. 2003 metais dalis šio komplekso objektų paskelbta kultūros paminklais.

Dabar siaurojo geležinkelio ruožas yra 70 km ilgio. Siauruku galima nuvykti nuo Panevėžio iki Rubikių Anykščių rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Ten Dailydkos nekompentencija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių