Atsakingo verslo apdovanojimus susižėrė „AQ Wiring Systems“ ir „Teo“

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau aštuntą kartą pagerbė socialiai atsakingiausiais įmones. Pagrindinis apdovanojimas „Socialiai atsakinga įmonė 2014“ įteiktas Panevėžyje įsikūrusiai gamybos bendrovei „AQ Wiring Systems“ už jos darbų, stiprinančių visuomenės pasitikėjimą verslu, visumą.

„Šia valstybės institucijų iniciatyva siekiame populiarinti įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti atsakingo verslo principus savo veikloje. Pelnas yra svarbus, bet ne vienintelis įmonių tikslas – tokią pagrindinę žinią skleidžia Nacionalinis atsakingo verslo apdovanojimas“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Komisija įvertino 2014 metų Lietuvos įmonių socialinės atsakomybės veiklas ir skyrė apdovanojimus iš viso 4 socialinės verslo atsakomybės srityse: „Metų darbovietė“, „Metų aplinkosaugos įmonė“, „Metų bendruomeniškiausia įmonė“, „Metų sportiškiausios įmonės“ ir pagrindinį apdovanojimą „Socialiai atsakinga įmonė 2014“.

Didelių įmonių kategorijoje nominacija „Metų darbovietė 2014“ atiteko bendrovei „Teo LT“ už sprendimus, kuriais įmonė siekia pateisinti darbuotojų lūkesčius, vadovaujantis saugios ir patikimos darbovietės principais.

Įmonei „Teo LT“ taip pat atiteko ir „Metų aplinkosaugos įmonės 2014“ vardas. Didelių įmonių kategorijoje ji įvertinta už nuoseklias pastangas, įtvirtinant organizacijos dirbančiųjų pasiekimus bei formuojant nuoseklų požiūrį į aplinkosaugai aktualius klausimus, vienijant įvairias visuomenės grupes aplinkosaugos problemoms spręsti.

„Atsakingas verslas yra ne tik mūsų vertybės, bet ir konkretūs verslo sprendimai. Jei sakome, kad siekiame tvarumo, tai daugiau kaip 90 proc. visos „Teo“ sunaudojamos elektros yra iš atsinaujinančių šaltinių. Jei sakome, kad etika ir skaidrumas mums yra svarbu, tai to paties reikalaujame iš savo partnerių“, – sako „Teo“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Didžiųjų tarpe „Metų bendruomeniškiausia įmone 2014“ tapo AB „Litgrid“. Bendrovė įvertinta už bendruomenės, kaip partnerio nuomonės išklausymą, sprendžiant verslo plėtros klausimus bei požiūrį, kuris padeda įvairiapusiškai augti ir stiprėti visuomenei.

Labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių kategorijoje „Metų darbovietė 2014“ nominacija už atsakingą požiūrį į darbuotojų socialinės gerovės užtikrinimą atiteko bendrovei „Smiltynės perkėla“. Šioje kategorijoje „Metų bendruomeniškiausia įmone 2014“ tapo konsultacijų bendrovė „SDG“. Jai apdovanojimas skirtas už reikšmingas iniciatyvas ir darbus, kurie sulaukia pasekėjų už šalies ribų.

Pagrindinį apdovanojimą pelniusi įmonė „AQ Wiring Systems“ susižėrė dar du prizus tarptautinių įmonių, jų filialų, atstovybių, veikiančių Lietuvoje kategorijoje. Nominacija „Metų darbovietė 2014“ šiai kabelių pynių bei elektromechaninių sistemų gamintojai atiteko už aukštus verslo etikos standartus ir įvairiapusišką prevencinių priemonių, užtikrinančių saugias ir sveikas darbo sąlygas darbuotojams taikymą.

Bendrovei „AQ Wiring Systems“ tarptautinių įmonių gretose įteiktas ir „Metų aplinkosaugos įmonė 2014“ apdovanojimas už praktinius sprendimus, kurie prisideda prie pažangaus darbuotojų požiūrio į aplinkosaugos kultūros formavimą kasdienėje darbo veikloje ir gyvenamoje aplinkoje.

Tuo tarpu bendruomeniškiausia tarptautine įmone Lietuvoje buvo paskelbta bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“ už pastangas siekiant ilgalaikių tikslų – kurti bei puoselėti partnerystę su bendruomenėmis, prisidėti prie jų socialinių poreikių tenkinimo.

„Per pastarąjį dešimtmetį bendrovės socialinė atsakomybė ir tvari plėtra tapo integruota mūsų verslo dalimi, – sakė „Coca-Cola HBC“ Baltijos šalių prekybos vadovas Valdas Pakštys. – Bendrovės programų dėmesio centre yra vartotojų sveikata ir gerovė, poveikio aplinkai mažinimas, tvari plėtra visoje mūsų „tiekimo grandinėje“ bei vertės kūrimas bendruomenėms. Mūsų rezultatus rodo tai, kad šių metų rugsėjo mėnesį „Coca-Cola HBC“ įmonių grupė jau antrus metus iš eilės buvo įvardinta pasauline gėrimų gamintojų lydere tvarios plėtros srityje pagal „Dow Jones“ ir „Europe Sustainability“ indeksus“.

Pirmą kartą įsteigtą apdovanojimą – „Metų sportiškiausia įmonė 2014“ – pelnė įmonė „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“. Ji įvertinta už sporto iniciatyvų palaikymą, populiarinimą, įsitraukimą, krašto garsinimą ir ryžtą nugalėti.  Skatindama sveiką gyvenseną, uosto direkcija skiria ypatingą dėmesį ir savo darbuotojų sveikatai, sportinėms veikloms.

Sociologinio tyrimo išvadose pažymima, kad socialinės atsakomybės principų nepaisantis verslas šiuolaikinių technologijų amžiuje per trumpą laiką gali patirti savo reputacijos ir prekės ženklo vertės nuostolių. Visuomenės sąmoningumui po truputį augant ir keliant kartelę aukštyn, įmonės ateityje bus dar labiau suinteresuotos plėtoti socialiai atsakingą verslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių