Atlyginimai Uosto direkcijoje – mažiausi regione

Trejus metus Uosto direkcijai vadovaujantis Arvydas Vaitkus pirmą kartą prabilo apie juokingai mažus šios valstybei svarbios institucijos darbuotojų atlyginimus.

Didės algos darbuotojams

Šiokia tokia paguoda yra tai, kad nuo šio mėnesio Uosto direkcijos darbuotojams, išskyrus vadovus, atlyginimai didės vidutiniškai 8 procentais.

Uosto direkcijos darbuotojams atlyginimai po truputį buvo didinami jau kelis kartus. Tai lėmė nuolat gerėję Klaipėdos uosto krovos rezultatai.

Atlyginimai dar nesugrįžo į tą lygį koks buvo prieš 2008 metų recesiją ir drastišką Andriaus Kubiliaus Vyriausybės priimtą karpymą.

Mažiausi tarp kaimyninių uostų

Dėl mažo atlyginimo neseniai Uosto direkciją paliko ir į KLASCO išėjo Algirdas Kamarauskas. Išeiti dirbti kitur norėtų ir daugiau Uosto direkcijos specialistų.

Uosto direkcijos vadovams atlyginimai formuojami Vyriausybės nutarimu. Jie tokie, kad dabar Uosto direkcijoje 24 proc. darbuotojų uždirba daugiau nei jos vadovas.

„Mano alga „ant popieriaus“ yra 1820 eurų, kitų direktorių dar mažesnė. Tai kelia rimtą grėsmę netekti gerų Uosto direkcijos vadovų“, - pastebėjo A.Vaitkus, pripažinęs, kad jis nesijaučiantis korektiškai kalbėdamas apie savo atlyginimą.

Kartu jis pateikė duomenis, kad Latvijos uostų vadovų atlyginimai yra nuo 11 iki 15 tūkst. eurų. Talino uosto, kuris pastaruosius metus dėl Rusijos įtakos nuolat praranda krovinius, vadovo alga 8700 eurų. Švedijos, Suomijos ir kitų Vakarų Europos uostų vadovų atlyginimai dar didesni.

Laukia atlyginimų pokyčių

Realiai A.Vaitkus prisipažino gaunantis per 3000 eurų algą. Mat dėl gerų uosto veiklos rezultatų susisiekimo ministras turi teisę ir skiria jam ir kitiems direktoriams premijas. Net ir su premijomis Klaipėdos uosto direkcijos vadovo atlygis prilygsta dokininko algai kur nors Suomijos uoste.

Atlyginimų mokėjimas kai maždaug pusė jo formuojama iš pastovaus atlyginimo, o kita pusė iš premijų nėra priimtinas. Uosto direkcija krovinių nekrauna, tačiau jos vadovų premijos priklauso nuo krovos, pelno, pajamų ir investicijų.

Anot A.Vaitkaus, Vyriausybė priėmė sprendimą koreguoti valstybės įmonių vadovų atlyginimus. Tikimasi, kad bus didinama pastovioji atlyginimo dalis. Jei tai nebus daroma A.Vaitkus nežino, kaip reikės išlaikyti gerus specialistus. Uosto direkcijos vadovų atlyginimai pernelyg yra priklausomi nuo geopolitinės situacijos, kurios jie niekaip negali pakeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trecias

Trecias portretas
Komentaras kaip pirstu i aki

Mokiausi

Mokiausi portretas
Didziule beda kad alga maza? O kai sukisi i mokslus kelis tukstancius euru ir uoste negauni darbo, nes neturi giminiu kodel apie tai niekas neraso. Verkia kad mazai gauna, paziurekit i ekonomika su kuriomis lyginat valstybemis. Ne isgalvotus lt valdzios skaicius bet realius! Graudu skaityt tokius tekstus, eikit paverkit i kita darba jei cia taip blogai arba visi isvaziuokit i uzsieni ir leiskut baigusiem specialistam uzimt vietas :))

Renatas

Renatas portretas
o kokia alga darbininka
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių