„airBaltic“ bendrovėje – rekordinis pelnas

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių oro linijų bendrovės „airBaltic“ grynasis pelnas per 2015 metus pasiekė 19,5 mln. eurų. Bendrovė pasiekė ženkliai didesnį rezultatą, lyginant su ankstesniais metais, kai grynasis pelnas siekė 10,7 mln. eurų, bei užtikrino ilgalaikį kompanijos pelningumą.

„airBaltic“ pelningai dirbo trejus metus iš eilės. Tai puikus pagrindas tolimesniems avialinijų veiksmams, o ypač – verslo planui „Horizon2021“, kurį šiais metais įgyvendinsime itin aktyviai“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius Martin Gauss.

Kai „airBaltic“ bendrovės kapitalas neseniai buvo padidintas iki 256 mln. eurų, verslo planas „Horizon 2021“ įgavo naują pagreitį. Visa tai „airBaltic“ leido modernizuoti bendrovės lėktuvų parką ir pristatyti 20 visiškai naujų „Bombardier CS300“ lėktuvų – pirmieji jų atvyks jau šiais metais. Visi „Bombardier“ lėktuvai bus naudingi gerinant Baltijos šalių susisiekimą su Vakarų Europos ir Rytų rinkomis. Per artimiausius penkerius metus „airBaltic“ siekia vykdyti 11 tiesioginių skrydžių iš Vilniaus ir Talino bei skrydžius, su patogiu persėdimu Rygoje. Tai oro linijų bendrovės verslo plano „Horizon 2021“ dalis.

Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ skraido į daugiau nei 60 Europos, Skandinavijos, NVS šalių ir Viduriniųjų Rytų miestų. Lietuvoje „airBaltic“ skrydžius vykdo iš Vilniaus ir Palangos oro uostų į Stokholmą, Berlyną, Amsterdamą, Rygą, Taliną. Taip pat bendrovė siūlo naujus tiesioginius skrydžius iš Talino bei Rygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių