„Agrokoncernas“ teigia nesiekiantis įtakos politikams

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ pareiškė, kad šios verslo grupės įmonių vadovai nesiekia įtakos politikų sprendimams.

Antradienį išplatintame pranešime spaudai „Agrokoncerno grupės“ vadovas Valdas Eimontas teigia, kad nė vienas iš grupės įmonių vadovų niekuomet jokiais būdais nesiekė, nesiekia ir nesieks daryti įtakos politikams, jų sprendimams, pareigūnų skyrimams.

„Ketvirtį amžiaus vystę verslą, kūrę darbo vietas, nesitikėjome, kad tapsime politikavimo įrankiu, kuomet be jokių įrodymų ar faktų atkakliai teršiamas įmonės vardas,“ – sako V. Eimontas.

Jis teigia, kad Valstybės saugumo departamentui (VSD) išslaptinus informaciją apie koncerno „MG Baltic“ veiklą, viešumoje padaugėjo tikrovės neatitinkančios informacijos apie „Agrokoncerno grupės“ įmonių veiklą.

Ketvirtį amžiaus vystę verslą, kūrę darbo vietas, nesitikėjome, kad tapsime politikavimo įrankiu, kuomet be jokių įrodymų ar faktų atkakliai teršiamas įmonės vardas.

„Dauguma verslo partnerių bei klientų supranta, jog bendroves bandanti kompromituoti, grupės įmonių įvaizdį griaunanti vieša kampanija yra susijusi ne su „Agrokoncerno“ įmonių veikla, o su politine kova, politinių galių įtvirtinimu ir artėjančiais rinkimais (...). „Agrokoncerno grupės“ įmonių veiklą nuolat prižiūri ir tikrina atsakingos valstybės institucijos (ir pastaruoju metu, reaguojant į pateiktus politikų skundus, tyrimus atlieka kelios institucijos), todėl visuomenę raginame pasikliauti tik šių institucijų patvirtinta informacija, o ne politinių ir kitų interesų turinčių asmenų teiginiais,“ – sako „Agrokoncerno grupės“ vadovas.

VSD medžiaga apie „MG Baltic“ pateikta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), vykdančiam tyrimą dėl neleistinos įtakos politiniams procesams. Komiteto pirmininkas Vytautas Bakas sako, kad tyrime figūruoja ne tik „MG Baltic“, bet ir daugiau interesų grupių.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę Žinių radijui pareiškė, kad šiuo metu yra susidariusi situacija, kai „verslas praktiškai tampa politine partija“.

Daugiausia vietų Seime turi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, šiai partijai vadovauja „Agrokoncerno“ savininkas Ramūnas Karbauskis.

Atsakydama į klausimą, ar dabartinė politinė situacija, kai Seime dominuojančios politinės jėgos vadovas yra verslo savininkas, leis parlamentui nubrėžti naujas taisykles mažinant nederamą verslo poveikį politikai, D. Grybauskaitė paragino versle dalyvaujančius valdančiuosius parlamentarus „labai rimtai pagalvoti“, ar likti Seime.

„Matome Seimo narius, kurie vykdo verslą ar atvirai, ar užslėptai, o tai jau yra galimai Konstitucijos pažeidimas“, – antradienį transliuotame interviu Žinių radijui sakė D. Grybauskaitė.

„Todėl manau, kad ši visa istorija taip pat tiesiogiai liečia ir dalį, kai kuriuos valdančiosios daugumos atstovus, kurie turi labai rimtai pagalvoti, ar likti Seime“ – pridūrė prezidentė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje Seime dirba 56 parlamentarai. Valdančiajai daugumai taip pat priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo partijos partija, jos frakcijoje Seime dirba devyni nariai.


Šiame straipsnyje: Agrokoncernasįtaka politikams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Matieka

Matieka portretas
Kaip gali Agrokoncernas daryti įtaką politikams, kai jo šeiminikas yra valdančios partijos pirmininkas? Čia kaip ,,kokią įtaką gali turėti kirviui jį laikantis medkirtys"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių