„Achemos“ vadovai ragina profesinę sąjungą ieškoti dialogo

  • Teksto dydis:

Jonavos trąšų gamintojos "Achemos" darbuotojams pirmadienį Jonavoje surengus piketą, bendrovės vadovybė ragina profesinę sąjungą dialogo būdu ieškoti priimtino sprendimo ir neatmeta galimybės sustabdyti gamyklą.

"Achemos" generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas teigia, kad su profesine sąjunga nuolat komunikuojama.

"Nuolat susitinkame su profesinės sąjungos lyderiais, kalbamės apie susidariusią situaciją ir kviečiame abipusiai priimtino sprendimo ieškoti dialogo būdu (...) Prieš savaitę turėjome sustabdyti vieną amoniako cechą ir jau savaitę dirbame puse pajėgumų. Neatmetame galimybės, kad situacijai išliekant blogai, gali tekti ir visai sustabdyti gamyklą", - bendrovės pranešime teigė R. Miliauskas.

Pasak pranešimo, jau nuo šių metų pradžios, siekiant mažinti nuostolius, taupoma visose srityse, išskyrus darbuotojų atlyginimus.

"Achema" teigia, kad dėl sudėtingos bendrovės situacijos kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį, Ūkio, Energetikos, Finansų, Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas bei kitas atsakingas valstybės institucijas. "Achema" prašo numatyti galimybę koreguotisuskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo ir viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) mokesčių dydžių rinkimo tvarką nuostolingu veiklos laikotarpiu.

Pasak R. Miliausko,"Achemos" darbo užmokesčio fondas yra beveik lygus gamyklos mokamam SGD terminalo mokesčiui, kuris per metus siekia 20 mln. eurų.

Bendrovės teigimu, 2018 metų pirmąjį ketvirtį vidutinis atlyginimas bendrovėje siekė 1327 eurų.


Šiame straipsnyje: Achemabendrovė achemapiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitike

Analitike portretas
Negaliu matyti tokio melo-galima pagal Achemos oficialius duomenis uz 2017m nustatyti,kad duju savikaina nuo patdavimo apimciu sudaro iki 5%.Daug tai ar mazai?O is kur tada ismokami dividendai uz metus daugiau nei 20 mln?

NA NA

NA NA  portretas
žmonės , šitą piketą turėtu organizuoti prie Grybauskaitės sosto ,______tai ji , prastūmė , dar vieną milijardinę aferą, su duju laivu ,ir užkrovė Lietuvai dar vieną skolą ,nusmukdė Lietuvą ekonomiškai ir padarė priklausomą ,,,,,sėkmės busti Lietuvos žmonėms ,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių