„Alita“ dirbo nuostolingai? (papildyta „MG Baltic“ komentaru)

  • Teksto dydis:

Naujienų agentūra ELTA skelbia, kad vienai didžiausių alkoholio gamintojų Lietuvoje įmonių grupei „Alita“ praėję metai galėjo būti nuostolingi. Tai rodo Registrų centro duomenys.

Nors „Alita“ dar nėra paskelbusi savo 2017 m. finansinių rezultatų, Registrų centro duomenimis, 2015 metais pasiekusi daugiau kaip 18 mln. eurų apyvartą, 2016 m. „Alitos“ pardavimai sunyko iki tokiai įmonei neįprastos 125 tūkst. eurų ribos.

Neįprastai atrodo ir tai, kad, „Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba tik 2 darbuotojai, nors dar 2016 metų pabaigoje buvo skelbta, kad Alytuje esančioje įmonėje dirbo 135 darbuotojai.

Tame pačiame 2016-ųjų pabaigoje pasirodžiusiame pranešime buvo akcentuota ir tai, kad „MG Baltic“ 2014 metais perėmus „Alitą“, akcininkai ne tik nubrėžė naujas eksporto kryptis, bet ir investavo daugiau nei 6,5 mln. eurų į gamybos liniją, naujas sandėliavimo patalpas, darbuotojų sąlygų gerinimą, vadybos ir IT sistemų tobulinimą ir į prekės ženklo „Alita“ atnaujinimą.

„MG Baltic“ komentaras

Po to, kai UAB „Mineraliniai vandenys“ 2014 m. pabaigoje įsigijo įmonių grupę „Alita“, buvo įvykdyti reikšmingi pertvarkymai šioje juridinių asmenų grupėje. Šiuo metu alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų gamybą vykdo AB „MV Group production“, kuri valdo tris gamyklas – Alytuje veikiančią „Alitą“, Kaune veikiančią „Stumbro“ gamyklą ir Anykščiuose – „Anykščių vyną“. Tam, kad vartotojai galėtų atpažinti ir žinotų, jog tai yra tie patys alkoholiniai gėrimai, išlaikę tiek savo gamybos tradicijas, tiek kokybę, gamyklų korporatyviniai ženklai ir pavadinimai palikti tokie patys, kokie anksčiau buvo juridinių asmenų pavadinimai.

„Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas valdančioje AB „MV GROUP Production“ šiuo metu dirba 435 darbuotojai. Trijose gamyklose viso veikia 16 gamybos linijų. 2016 metais AB „MV GROUP Production“ apyvarta sudarė 54,8 mln. Eur. 2017 metų rezultatus turėsime per artimiausias dvi savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negirdėjau

negirdėjau portretas
tokio wc valiklio...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių