Zarasai sukūrė savo daugiabučių renovavimo modelį

Nė vieno renovuoto namo dar neturinti Zarasų savivaldybė sukūrė savo daugiabučių atnaujinimo modelį, pagal kurį renovuojamus namus parinks savivaldybė, tačiau butų savininkai nebus verčiami įsipareigoti bankams.

Pasak Zarasų rajono savivaldybės mero Arnoldo Abramavičiaus, lengvatinę paskolą už gyventojus paims savivaldybės įsteigta įstaiga, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

„Gyventojai neturės jokių finansinių įsipareigojimų bankams, juos prisiims savivaldybė arba savivaldybės įsteigta įstaiga“, - teigia meras.

Kadangi renovuotų namų gyventojai už šildymą mokėtų apie dešimtadalį mažiau, o realios išlaidos jiems sumažėtų apie 50-60 proc., sutaupyta lėšų dalis būtų nukreipta kreditui grąžinti.

Priklausomai nuo namo, gyventojai renovavimui panaudotas lėšas turėtų išmokėti maždaug per 13 metų.

Atlikus tyrimą jau atrinkti 45 Zarasų daugiabučiai, sunaudojantis daugiausia šilumos, kurių gyventojai brangiausiai moka už šildymą. Šių namų atnaujinimas kainuos maždaug 24 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyga

Vyga portretas
Ideja, kaip ir apskritai renovacija - pasityciojanti is zmoniu!!! Runkeliai lyg nesuprastu, kad moketi reikes! Koks skirtumas: bankui, savivaldybei ar karvei... Kiekvieno siu namu gyventojai ismokes per PUSE MILIJONO ir dar su palukanom!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių