„Wizz Air“ paskelbta metų žemų sąnaudų aviakompanija

  • Teksto dydis:

Amsterdame vykusiuose nepriklausomos aviacijos rinkos tyrimų agentūros „2016 CAPA Aviation Awards for Excellence“ apdovanojimuose didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje „Wizz Air“ pelnė „Metų vertingiausios oro linijų bendrovės“ titulą.

Apdovanojimai skiriami pažymėti ne tik sėkmingą aviakompanijų ir oro uostų veiklą, bet ir atkreipti dėmesį į jų išlaikomas lyderių pozicijas industrijoje su nuolat besikeičiančia aplinka.

„Gauti šį prestižinį apdovanojimą – didelė garbė. Visada siekiame suteikti dar daugiau galimybių savo klientams, plėsdami nuolatos augantį skrydžių tinklą ir siūlydami žemiausias kainas rinkoje, tuo pat metu išlaikydami geriausius finansinius rodiklius industrijoje, – sakė apdovanojimą „2016 CAPA Aviation Awards for Excellence“ ceremonijos metu Amsterdame atsiėmęs „Wizz Air“ vadovas József'as Váradi's. – Mes ir toliau sieksime gerinti klientų kelionių patirtį, suteikdami galimybių „Wizz Air“ siūlomas paslaugas prisitaikyti pagal kiekvieno asmeninius poreikius. Žemų sąnaudų skrydžiai patenkins visus keliautojų, kurie ieško ne tik mažo biudžeto skrydžių, bet ir didesnio komforto bei papildomų paslaugų, poreikius“.

„Wizz Air“ buvo įvardinta „CAPA metų žemų sąnaudų skrydžių bendrove“ dėl savo strateginio išskirtinumo 2016 metais, reikšmingos įtakos visai aviacijos pramonės plėtrai, išlaikomos lyderio pozicijos bei pakeltos kartelės kitoms oro linijų bendrovėms.

„Keletą pastarųjų metų „Wizz Air“ užima svarbią poziciją Europoje, ypač po praėjusiais metais įvykusio pirminio viešo akcijų siūlymo, – teigė vykdantysis CAPA pirmininkas Peter‘is Harbison‘as. – Aviakompanija septynis metus iš eilės veikia pelningai, gauna daugiausiai vienam keleiviui tenkančių pagalbinių pajamų Europoje, o fiskaliniais 2016 metais pasiekė vienas žemiausių skrydžių sąnaudų (CASK) žemyne.“

Nepriklausoma aštuonių narių tarptautinė komisija įvertino „Wizz Air“ už nuoseklią ir stiprią veiklą bei spartų augimą sudėtingame regione – praėjusiais fiskaliniais metais bendrovės pajėgumai išaugo 20 proc. „Wizz Air“ šiuo metu lyderiauja Vengrijoje, Rumunijoje ir Makedonijoje, o Centrinės ir Rytų Europos šalyse, įskaitant Lietuvą, Lenkiją, Bulgariją ir Latviją, – neapleidžia stiprių pozicijų vietinėje aviacijos rinkoje.

Oro linijų bendrovės užimama rinkos dalis Centrinėje ir Rytų Europoje artėja ties 45 proc. riba – tai svarbus pasiekimas, vertinant aktyvią konkurencinę aplinką ir didelį šalių skaičių regione. Aviakompanija per paskutinius penkerius metus padvigubino keleivių skaičių ir šiuo metu vykdo skrydžius 130 kryptimis 73 „Airbus“ A320 ir A321 tipo orlaiviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių