Vyriausybėje – įstatymo pataisos, draudžiančios į Lietuvą importuoti rusiškas dujas

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį svarstys įstatymo pataisas, draudžiančias į Lietuvą importuoti  rusiškas gamtines dujas.

Energetikos ministerija teikia Gamtinių dujų įstatymo pataisas, pagal kurias šalies dujų perdavimo sistema ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalu galės naudotis tik tiekėjai iš grėsmės nacionaliniam saugumui nekeliančių šalių, išskyrus tiekėjus, transportuojančius dujas tranzitu į Rusijos Karaliaučiaus sritį.

Energetikos ministras Dainius Kreivys anksčiau yra teigęs, kad draudimą importuoti dujas iš Rusijos planuojama įtvirtinti teisės aktuose.

Klaipėdos SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ kovo pradžioje sustabdė Rusijos bendrovės „Novatek“ krovinių priėmimą, dėl karo Ukrainoje Europos Sąjungai pritaikius sankcijas rusų oligarchui Genadijui Timčenkai, kuris gali būti laikomas „Novatek“ grupės kontroliuojančiu asmeniu.

Be to, nuo balandžio Lietuva visiškai atsisakė ir vamzdynu tiekiamų rusiškų dujų, taip siekdama visiškos nepriklausomybės nuo „Gazprom“ ir reaguodama į Rusijos energetinį šantažą Europoje bei sukeltą karą Ukrainoje. 

Šiuo metu rusiškos dujos tranzitu per Lietuvą ir toliau transportuojamos į Karaliaučiaus sritį, tačiau kitokiu nei buvo įprasta techniniu režimu, užtikrinant tik tranzitui reikalingo dujų kiekio perdavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Švanc'berg  \\\\\\.....////// portretas
Per Ameriką Rusiškos dujos "pigiau".

aA

aA portretas
tai AIKSU, UZDRAUSKIME, GERIAU 3,5E MOKESIME IS NEAISKU KO PIRKDAMI, KURIS PIRKS IS RUSIJOS IR PERPRADAVINES MUMS ...DEKUI

Tai yra

Tai yra portretas
Rusiškas dujas iš užatlantės galima, škia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių