Vyriausybė žada komercijos atašė perkelti iš Sankt Peterburgo į Nyderlandų Karalystę

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketina nuo kitų metų vasaros pradžios komercijos atašė perkelti iš antro pagal dydį Rusijos miesto Sankt Peterburgo į Nyderlandus.

Ministrų kabinetas trečiadieno posėdyje ketina apsispręsti dėl komercijos tašė pareigybė panaikinimo Sankt Peterburge ir jos įkūrimo Nyderlanduose.

Nutarimo projekte argumentuojama, kad šiuo metu Rusijoje dirba du komercijos atašė: Maskvoje ir Sankt Peterburge, tačiau Maskvos regionas importuoja žymiai daugiau lietuviškų prekių. Pernai į Maskvą nukeliavo 28 viso Lietuvos importo, o į Sankt Peterburgą – 8,7 proc.

Tuo metu šių metų pirmąjį ketvirtį Rusijos investicijos Lietuvoje sudarė 1,9 proc. (255,19 mln. eurų) visų tiesioginių investicijų šalyje, o Nyderlandų investicijos siekė 12,5 proc. (1,65 mlrd. eurų) visų Lietuvoje sukauptų tiesioginių investicijų.

Užsienio reikalų ministerija argumentuoja, kad Lietuvai nėra tikslinga turėti du komercijos atašė Rusijoje, o Nyderlandai yra patraukli rinka Lietuvai, todėl komercijos atašė šioje šalyje galėtų dar labiau skatinti Lietuvos eksporto galimybes ir Nyderlandų investicijas į Lietuvą.

Šiuo metu Lietuva yra delegavusi 13 komercijos atašė, atsakingų už komercinius ryšius su Didžiąja Britanija, Airija, Omano Sultonatu, Švedija, Norvegija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Rusija, Ukraina, Izraeliu, Baltarusija, Kinija, Pietų Korėja, Mongolija, Vietnamu ir Jungtinėmis Valstijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Švaistome veltui daug pinigų: "Lietuva gynybai kitais metais skirs 873 mln. eurų." Ar tai nėra pernelyg daug mums, gaunantiems dažniausiai 200-400 eurų per mėnesį. Juk skiriame karui, kurio niekada nebus. Kodėl? Sako, kad ne tik valstybė moka mūsų katastrofiškai mažas algas, bet ir verslininkai. Todėl ir verslininkai yra kalti. Bet valstybė apkrauna tokius nuskurdusius lietuvius tais 873 mln. eurų mokesčių, atvesdama juos iki badavimo ribos (iki Maisto banko, kuris nėra verslo organizacija). Todėl maži paslankiausi verslai Lietuvoje nyksta. Liekame su šauktiniais sudaužytomis galvomis ir surūdijusiais Boxeriais. Stebėtina ne tai, kad 80 procentų mokinių nori emigruoti iš Lietuvos. Stebėtina, kad 20 procentų sako, kad nori likti. Šie, tikriausiai, meluoja, laikinai pataikaudami lietuvišku papročiu valdžiai. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių