Vyriausybė Trišalei tarybai siūlo pritarti MMA didinimui 50 litų

Socialinių partnerių nepalaikytus Darbo kodekso pakeitimus Seimui teikianti Vyriausybė kreipėsi į Trišalę tarybą ir prašo, kad ji pritartų minimalios mėnesio algos (MMA) didinimui 50 litų nuo liepos pradžios.

Trišalę tarybą Vyriausybės kreipimasis pasiekė praėjusį penktadienį po pietų, tačiau profesinės sąjungos ir darbdaviai nusileisti neketina ir sieks, kad MMA didėtų sparčiau."Penktadienį po pietų buvo gauta Vyriausybės pozicija.

Tačiau socialiniai partneriai laikosi nuomonės, kad MMA nuo liepos turi būti keliamas 100 litų iki 900 litų, o nuo kitų metų sausio pradžios - dar 100 litų iki 1000 litų. Vyriausybė MMA gali didinti tik su Trišalės tarybos pritarimu, todėl jei bendro pritarimo nebus rasta, nuo liepos toliau galios 800 litų MMA", - BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas.

Vyriausybė siūlo MMA nuo liepos padidinti iki 850 litų, tuo tarpu darbdaviai ir profsąjungos reikalauja, kad MMA būtų pakelta iki 900 litų.

„Trišalė taryba turi galimybę pritarti atsakingam ir racionaliam MMA didinimui ir būtų gaila, jei socialiniai partneriai blokuotų realų MMA didinimą jau nuo liepos 1 dienos, siekdami vien tik populistinių bei neatsakingų tikslų“, - pranešime spaudai sakė premjeras Andrius Kubilius.


Šiame straipsnyje: MMAmokesčiaiMinimali alga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponas matulas

Ponas matulas portretas
Juokdariai. Gal pasilikit tuos 50lt jei tokį š... malate

anta

anta portretas
kubilas zmones vercia gyvuleis,visos kainos aplinkui kosmines algos stovi vietoj jei seimas gautu minimalu atlyginima tai jis butu pakeltas mikliai, geda ir liudna kad valdo debilai.

Iš šono

Iš šono portretas
Dundukai komentaruose siautėja, nereikia jokio didesnio minimumo, ir taip gerai gyvena.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių