Vyriausybė pritarė kai kurioms kainų mažinimo priemonėms

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė kai kurioms priemonėms, kurios, kaip teigiama, skatintų smulkiųjų ir vidutinių prekybininkų, pirmiausia ūkininkų, verslą, taip pat didintų rinkos priežiūros institucijų įgaliojimus.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius posėdyje sakė, kad pakeitimai skatins sąžiningą mokesčių mokėjimą ir perėjimą iš „šešėlio“ į skaidrią ekonomiką.

Jei Seimas pritars įstatymų pataisoms, Konkurencijos taryba galės stebėti rinką, prekybos tinklams ne tik pasirašant sutartis su tiekėjais, bet ir jas pasirašius. Be to, informaciją apie konkurencijos pažeidimus galės teikti visi asmenys, galintys turėti tyrimui reikšmingos informacijos, o pateikusiems įrodymus, bus skirta 1 proc. baudų sumos premija – nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų. 

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba galės atlikti slaptus pirkimus, inicijuoti pardavėjų ir paslaugų teikėjų interneto svetainių, kuriose pažeidžiama vartotojų apsauga, blokavimą.

Posėdyje trečiadienį pritarta ir Aplinkos ministerijos siūlymui leisti gaminti maistą ir prekiauti juo nedidelėse – iki 500 kvadratinių metrų – tam neskirtose patalpose.

Premjeras Saulius Skvernelis yra sakęs, kad įgyvendinant priemonių planą, svarbiausia – subalansuoti prekybininkų ir tiekėjų galias bei didinti konkurenciją. Anot jo, viena esminių priemonių – smulkaus ir vidutinio verslo skatinimas, mažų prekybos įmonių steigimasis bei kelio nuo gamintojo iki vartotojo trumpinimas.

Tuo metu kai kurie analitikai sako, kad siūlymai yra pertekliniai ir neatitinka Vyriausybės tikslo mažinti kainas, be to, gali riboti arba iškreipti konkurenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Užsienyje ne kainas mažina o valandinį atlyginimą kelia, padidėjus kainom.Ir jokių problemų nėra.Vyriausybe nederina kainas su verslininkais.Jie dirba žmonems . Nejaugi to nezino seimas, keistą būtų ,jeigu to nezino.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių