Vyriausybė sutarė dėl šilumos ūkio pertvarkos gairių

Vyriausybė pasitarime pirmadienį iš esmės apsisprendė dėl šilumos ūkio pertvarkos gairių, kurios numato didesniuose miestuose atskirti šilumos gamybą nuo tiekimo. Tikimasi, kad tai gali atpiginti šilumos energiją vartotojams, be to, taip bus artėjama prie trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimo.

„Aptarėme gaires, tų gairių principinių nuostatų iš esmės niekas neginčijo“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius. „Siūloma įgyvendinti III energetikos paketą“, - pridūrė premjeras.Energetikos ministras Arvydas Sekmokas kalbėjo, kad gairių nuostatos turėtų atsispindėti įstatymuose.

Šilumos ūkio įstatymo bei kitų įstatymų pataisas įpareigota parengti Energetikos ministerija. A.Sekmokas svarstė, jog dalis tinklų didžiuosiuose miestuose galėtų būti valdomi vienos įmonės.„Būtų tikslinga bendrą Lietuvos šilumos tinklų įmonę, kur būtų sukoncentruoti visi Lietuvos šilumos tinklai“, - kalbėjo A.Sekmokas, pridūręs, kad „neužkeliama kartelė“, kad tai būtų tikrai valstybės valdoma įmonė.

Tuo tarpu mažose savivaldybėse galėtų būti tinklai atskirti: „Ten kur galima konkurencija, ten turėtų didėti - tiek tarp nepriklausomų gamintojų“. Šis klausimas jau buvo svarstomas praėjusį trečiadienį, tačiau tuomet sprendimą nutarta atidėti.

Energetikos ministerija šilumos ūkį siūlo pertvarkyti pagal trečiojo ES energetikos paketo reikalavimus, atskiriant veiklų nuosavybę, kaip tai jau iš esmės padaryta elektros sektoriuje bei per dvejus metus numatoma atlikti dujų ūkyje.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos ūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
įiluma atpigs,o už priežiūrą lups paskutinius kailius.

Eilini karta

Eilini karta portretas
valdzia slieku iesko net ten, kur ju reikia ieskot.

taigi taigi

taigi taigi portretas
kaipgis, vis mulkint ir mulkint nori!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių