Vyriausybė „Sodrai“ ketina skolinti dar 550,7 mln. eurų

Milijardinių skolų turinčiai „Sodrai“ Vyriausybė ketina paskolinti dar 550,7 mln. eurų, kurie būtų skirti pinigų srautų subalansavimui ir ankstesnių paskolų grąžinimui.

Finansų ministerija parengė tai numatantį Vyriausybės nutarimo projektą.

Dokumente nurodoma, kad vasario pradžioje į Finansų ministeriją dėl paskolos kreipusis „Sodra“ pateikė 2017 metų pinigų srautų prognozę, pagal kurią fondo išlaidos bus 550,7 mln. eurų didesnės nei įplaukos.

Praėjusių metų pabaigoje bendri „Sodros“ įsiskolinimai siekė 3,894 mlrd. eurų, iš kurių 3,594 mlrd. eurų sudarė Vyriausybės suteiktos paskolos, dar 330,306 mln. eurų „Sodra“ buvo skolinga komerciniams bankams.

Naują paskolą „Sodrai“ Vyriausybė ketina suteikti su nuline metine palūkanų norma, ją įstaiga turėtų pradėti grąžinti nuo 2027 metų sausio. Paskola būtų teikiama iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų.

Paskutinį kartą Vyriausybė „Sodrai“ skolino praėjusių metų lapkritį, tuomet suteikta beveik 90 mln. eurų paskola anksčiau fondo paimtų paskolų grąžinimui.


Šiame straipsnyje: VyriausybėSodrapinigaiskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Whatever

Whatever portretas
Reiktų išvis atsisakyti pensinės sistemos. Nes tokius mokesčius atskaito sodrai... O kad už 40++++ metų dar pensiją tikėtis gauti tai čia turi būti ne pilno proto. Čia gaunasi pašalpa pensininkams. Klaidinga sistema iš principo, kad dabartinė darbo karta turi mokėti už darbartinius pencininkus veiktų viskas turi vykti happy day senarijumi t.y. darbingo amžiaus žmonių prieaugiu. Dabar gaunasi toks variantas, žmogus dirbdamas išlaikai pensininkus ir dar turi galvoti kaip sutaupyti, kur investuoti, kad pačiam sulaukus pensinio amžiaus nereiktų ant rogučių į mišką keliauti.

janis

janis portretas
is kur sodra paims pinigu -visi bega is lietuvos .lieka vieni seniai.reikia osvaryt puse valdanciuju. kada jie prisijes? turiu 38 metu staza priskaiciavo pensijos214 geda kam ir pasakyt kad mane taip nuvertino mano lietuva.

manau

manau portretas
Reiketu is vis perimti valstybei tu pensiju mokejima, o tai dabar viena valstybine institucija skolina kitai valstybinei institucijai,klausimas kam tu nesamoniu reikia?Sitokia armija dykaduoniu serti ir sitokiu skolu nebutu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių