Dvasininkai didesnių algų negaus

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje patvirtino neigiamą išvadą grupės parlamentarų siūlymui pensinio amžiaus sulaukusiems dvasininkams biudžeto lėšomis mokėti triskart didesnes išmokas nei šiuo metu.

Išvadą parengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teigia, kad siūlomai nuostatai įgyvendinti vien kitąmet reikėtų apie 2 mln. litų.

Seimas po pateikimo yra pritaręs pataisoms, kad sulaukę senatvės pensijos amžiaus arba pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais pripažįstamų religinių bendrijų dvasininkai gautų 3 bazinės pensijos dydžio išmokas (1080 litų). Šiuo metu į pensiją išėję kunigai gauna 360 litų dydžio išmokas.

Premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams po posėdžio sakė, kad siūlymas labiau remti pensinio amžiaus dvasininkus ateityje turėtų būti svarstomas, bet 2014 metų biudžete tam lėšų nebūtų.

"Aš manau, kad šitas klausimas nėra atidėtas iki begalybės, bet prie jo bus grįžtama vėliau - ateinantiems metams kol kas dar mes labai taupiai gyvendami šiuo metu nematome finansinių galimybių", - teigė premjeras.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės draudimo ir pensijų departamento direktorė Asta Aranauskienė savo ruožtu pabrėžė, kad pagrindinis argumentas nepritarti minėtam didinimui buvo tas, kad tai būtų nesolidaru kitų pensininkų, kurie patys mokėjo įmokas pensijai gauti, atžvilgiu.

Už dvasininkus valstybė moka įmokas tik bazinei pensijai.

"Pagrindinis turbūt argumentas, kodėl nepritarta šitam pasiūlymui, - vis dėlto reikėtų siekti, kad visos grupės asmenų būtų vertinamos vienodai, kad nebūtų diskriminacijos ir galbūt kažkokių privilegijų suteikiama, nes (...) trisdešimt metų žmogus dirbęs ir mokėję socialinio draudimo įmokas gaus mažesnę pensiją - dabar vidutinė pensija yra apie 850 litų", - aiškino A.Aranauskienė.

Jos teigimu, dvasininkai galėtų papildomai kaupti pensiją.

"Papildomai pensijos daliai dvasininkai ar dvasininkų vardu įstaigos galėtų mokėti ir jie galėtų tą pensiją vėlgi gauti didesnę", - svarstė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sdsd

sdsd portretas
Ačiū, kad užteko smegenų nefinansuoti apgavikų. Dabar dar reiktų: - Susirinkti iš jų mokesčius: turto, bazeinei pensijai, pelno, PVM. - Paprašyti teikiamų paslaugų garantijos. - Pareikalauti, kad ant maldos namų atsirastų persėjimas: DĖMESIO! ČIA NAUDOJAMA SMEGENŲ PLOVIMO TECHNOLOGIJA (tekstą galima patikslinti). - Išvyti iš mokyklų tikybos mokytojus, arba paprašyti už mokymo paslaugas suimokėti iš bažnytinių orgranizacijų.

pensininke...

pensininke... portretas
darbo stazas 44 metai, tiek metu mokejau mokescius valstybei...pensija 800. Tad kodel jiems, niekad nemokejusiems mokesciu, siuloma sitokia pensija.

bet...

bet... portretas
bet jie mokesciu valstybei NEMOKA. Kodel as, netikintis, turiu is savo mokesciu moket jiems SITOKIAS pensijas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių