Vyriausybė planuoja didinti konkurenciją prekyboje

  • Teksto dydis:

Vyriausybė parengė priemonių planą, kuriame numatomi veiksmai kovoje su galimu prekybos tinklų dominavimu, o galutinis plano tikslas – smulkaus verslo skatinimas, remdamasis gauta informacija rašo portalas delfi.lt.

Valdžios atstovai šio plano plačiau nekomentuoja. Pasak portalo, kol kas priemonės nėra oficialios ir bus dar svarstomos Vyriausybėje, Seime bei atsakingose institucijose.

Remiantis portalo šaltiniais, siūlyme numatyta didinti valstybės dalyvavimą prekyboje ir žengti į pelningiausias prekybos sritis – kalbama apie valstybinį alkoholio prekybos monopolį, valstybines vaistines gydymo įstaigose, rinkliavų valstybei priklausančiuose turguose naikinimą mainais už mažesnes kainas.

Taip pat planuojama reikalauti prekybos tinklų vesti dvigubą apskaitą, kurioje būtų galima tiksliai įvertinti prekybininkų uždarbį, numatomos baudos už pernelyg didelę koncentraciją, valstybės parama smulkiam ir vidutiniam verslui.

Vyriausybės priemonių plane esą kalbama ir apie prekybos tinklų pelningumo mažinimą.

BNS primena, kad premjeras Saulius Skvernelis rugpjūtį teigė, jog Vyriausybė svarsto sprendimus, kurie neleistų didinti maisto ir paslaugų kainų. Premjeras kalbėjo, kad kontrolės institucijos turi aktyviai stebėti situaciją rinkoje.

Tąkart ministras pirmininkas teigė, kad Vyriausybė siekia dialogo su visomis verslo grupėmis, bet jeigu „supratimo, dialogo ir bendrų sprendimų nebus, Vyriausybė išnaudos visas įstatymais suteiktas teises ir galias“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių