Vyriausybė nenustatė vilkikų dezinfekcijos mokesčio, tai darys Veterinarijos tarnyba

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas trečiadienį nenustatė krovininių automobilių, dezinfekuojamų Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nuo afrikinio kiaulių maro, rinkliavos dydžio, o paliko tai padaryti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Nuspręsta, kad tarnyba pati apspręs dezinfekavimo tvarką - tai padaryta, nenorint keisti rinkliavų įstatymo.

"Dėl kiaulių maro yra nutarta ne rinkliava, nes jei kalbėtume apie rinkliavos įvedimą, tai turėtų būti koreguojamas įstatymas Seime. Mes priėmėme tokią tvarką, kokią kaip ir atlieka valstybės įmonės, kurios teikia paslaugas ir už tas paslaugas mokama. Tai reiškia, kad Veterinarijos tarnyba pati nustatys tvarką, kaip šį dezinfekavimo darbą atliks ir kiek už paslaugas bus mokama", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, gali būti, kad rinkliava nesieks 25 litų, apie kuriuos kalbėta anksčiau.

"Jie (Veterinarijos tarnyba - BNS) pradėjo tartis su Žemės ūkio ministerija, gal ministerija ras dar papildomų lėšų, kad vežėjams būtų nustatytas mažesnis mokestis", - teigė premjeras.

Vyriausybė taip pat apsisprendė pakeisti Ekstremalių situacijų įstatymą, kad esant ligų grėsmei, būtų galima skelbti ekstremalią situaciją šalyje.

Dėl naujo apmokestinimo piktinasi vežėjai, teigdami, kad visos dezinfekcijos išlaidos užkraunamos tik ant jų pečių. Tuo metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius aiškino, kad apmokestinus ir lengvuosius automobilius, ir pėsčiuosius, mokesčio administravimas kainuotų brangiau nei būtų surenkama lėšų.

Šiuo metu dėl Baltarusijoje nustatytų kiaulių maro atvejų, pasienyje dezinfekuojami į Lietuvą įvažiavę automobiliai. Taip pat ties siena intensyviai medžiojami šernai.

Vyriausybė dezinfekavimui pasienyje su Baltarusija yra skyrusi 750 tūkst. litų. Pasak J.Miliaus, šiuo metu šios lėšos jau pasibaigė, tačiau bus naudojami pinigai iš "kitų išlaidų", kol bus nuspręsta perskirstyti pinigus iš kurios nors programos.

Skaičiuojama, kad transporto priemonių ir iš Baltarusijos atvykstančių keleivių avalynės dezinfekavimas per dieną kainuoja apie 17 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių