Vyriausybė iš naujo neskaičiuos liūčių padarytos žalos

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė neketina iš naujo skaičiuoti vasarą liūčių padarytos žalos, tačiau toliau tvirtina, jog bus prašoma Europos Sąjungos (ES) paramos žemdirbių nuostoliams padengti.

Taip premjeras kalbėjo vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui antradienį pareiškus, kad žemdirbių patirta žala yra per maža ES Solidarumo fondo paramai gauti, todėl gamtos stichijos padaryti nuostoliai valstybei bus perskaičiuojami, į juos įtraukiant ir žalą, pavyzdžiui, miškams ar keliams.

„Vyriausybė tikrai (to –BNS) nedaro. Buvo pasiūlymas vakar vidaus reikalų ministro, kalbant apie tuos galimus nuostolius, kurie galėtų būti įtraukti, bet aš manau, kad pagrindinis dalykas yra žemės ūkio sektorius“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Jis neatmetė, kad Ekstremalių situacijų komisijai vadovaujantis vidaus reikalų ministras antradienį galėjo paprašyti institucijų atstovų pateikti informaciją apie galimą lietaus žalą, tačiau šalis toliau tikisi ES paramos tik dėl nuostolių žemės ūkiui.

Žemdirbiai skaičiuoja, kad liūtys vasarą jiems sukėlė beveik 170 mln. eurų žalos. Tuo metu pretenduoti į ES Solidarumo fondo paramą galima patyrus apie 216 mln. eurų žalą, nurodė E. Misiūnas.

ES Solidarumo fondas skirsto lėšas gaivalinių nelaimių atvejais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių