Vyriausybė galutinai apsisprendė eurą įvesti 2015 metais

Vyriausybė trečiadienį galutinai pritarė euro įvedimo planui, kuriuo numatyta pradėti pasirengimą euro įvedimui 2015 metais.

„Siekiant sklandaus euro įvedimo Lietuvoje, pasirengimas šiam žingsniui bus koordinuojamas aukščiausiu Vyriausybės lygiu“, - rašoma pranešime spaudai.

Pasak jo, pagrindinius strateginius sprendimus priims komisija, kuriai vadovaus ministras pirmininkas. Finansų ministras vadovaus koordinacinei darbo grupei, kurioje apie savo siūlymus informuos ir veiksmus derins atskiroms darbo grupėms vadovausiantys ūkio, socialinės apsaugos ir darbo, teisingumo ministrai, taip pat – užsienio reikalų ministras ir Lietuvos banko atstovai. Pastariesiems siūloma vadovauti trims darbo grupėms.

„Tai, kad darbo grupėms vadovaus ministrai, leis operatyviau, paprasčiau ir efektyviau priimti bei derinti sprendimus. Pagal ankstesnę tvarką darbo grupėms vadovaudavo viceministrai, tad sprendimams priimti reikėdavo papildomo derinimo institucijos viduje ir tarp institucijų, o tai trukdavo ilgiau ir reikalavo daugiau procedūrų“, - rašoma pranešime.

Rengiantis bendros Europos valiutos įvedimui Lietuvoje, darbo grupės nagrinės, kaip padėti verslui pasirengti euro įvedimui, apsaugoti vartotojus nuo galimų piktnaudžiavimų, tinkamai informuoti visuomenę ir kitus aktualius klausimus.

Kartą per ketvirtį komisija ir koordinacinė darbo grupė bus informuojamos apie tai, ar Lietuva atitinka konvergencijos arba vadinamuosius Mastrichto kriterijus - infliacijos, biudžeto deficito, valstybės skolos, ilgalaikių palūkanų normos ir nacionalinės valiutos stabilumo rodiklius.


Šiame straipsnyje: euraseuro zonaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Kam jūs pridedate balsavimą po straipsniu, jei balsų vienas ir tas pats asmuo gali pridėti kiek tik nori? Klounai atrodote.

Marija

Marija portretas
Ar jus, ponai, atsiklauset zmoniu del euro ivedimo? Kodel jus atsakot uz visa tauta? Kai referendume zmones pasakys TAIP arba NE, tada ir spreskit . Jums reikalinga tauta, kad tik patektumet i Seima? Jus esat tikri siuksles.

GALI

GALI portretas
Gali ir šiandien.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių