V.Vasiliauskas tikisi objektyvių išvadų dėl „Snoro“ bankroto

Buvęs didžiausias „Snoro“ akcininkas Vladimiras Antonovas tikisi palankių Seimo laikinosios komisijos dėl „Snoro“ bankroto išvadų, nes jos turės poveikio teismams Jungtinėje Karalystėje, sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Kaip teko girdėti, ponas Antonovas tikisi jam palankių išvadų, o aš tikiuosi objektyvių išvadų. Informacijos, dokumentų tikrai buvo pateikta didžiulis kiekis, todėl komisija tikrai turėjo galimybę susidaryti išsamų vaizdą ir objektyviai įvertinti situaciją. Objektyvių išvadų visų pirma tikiuosi dėl to, kad jos, be jokios abejonės, turės poveikį teisminiams procesams Didžiojoje Britanijoje. Būtų labai gaila, jeigu asmenys, kurie galimai pradangino milijardų vertės turtą, išvengtų teisingumo“, - portalo delfi.lt konferencijoje pirmadienį sakė centrinio banko vadovas.

Jis įsitikinęs, kad Lietuva „Snoro“ atveju elgėsi operatyviai ir pagrįstai.Skaičiuojama, kad „Snore“ trūksta apie 3,9 mlrd. litų.„Visų pirma, trūksta 1 mlrd. 33 mln. oficialiai deklaruotų vertybinių popierių ir lėšų, laikytų Šveicarijos bankuose. Trūksta 548 mln. litų - tai 22 paskolos, buvusios “Snoro„ balanse ir perleistos į ofšorines struktūras Kaimanų salose ir Didžiosios Britanijos Mergelių Salose. 760 mln. litų - įkeistos lėšos, arba lėšos, pervestos į susijusias struktūras, tarp jų ir įkeisti skolos vertybiniai popieriai. Šiomis sumomis bankas negali laisvai disponuoti. Toliau - 800 mln. litų nesuformuoti atidėjiniai blogoms paskoloms, likę beveik 700 mln. litų - kito turto nuvertėjimas. Visų pirma, “Latvijas krajbanka„ akcijų nuvertėjimas ir kitas turtas“, - dėstė V. Vasiliauskas.

Anot jo, turto vertė toliau tikrai gali keistis, o naujausia informacijas apie „Snoro“ turto būklę bus pateikta kreditorių susirinkime birželio 12 dieną.„Kalbant apie civilinius ieškinius buvusiems akcininkams, tai prokuratūros prerogatyva, tačiau situacija irgi, neatmestina, tikrai gali keistis ir į didesnę pusę“, - sakė V.Vasiliauskas.


Šiame straipsnyje: Vitas VasiliauskasSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Nuostabus V. Vasiliausko delitantizmas . Ir jis dar vadinasi kompetentingas teisininkas. Išaiškinu , kad iškėlus bankroto bylą tai visus civilinius ieškinius sprendžia ne prokuratūra , o teismas. Jūsų žiniai pranešu , kad Jūsų staytinis Cooperis per pusę metų nepareiškė nei vieno civilinio ieškinio Actio Pauliana pagrindu , o tam yra vienerių metų senaties terminas .Tai yra visiškai nevykdė savo pareigų turto išieškojimui.O Jūs esat ne tiktai nekompetentingas teisininkas , bet toks pats ir bankininkas .

Kadencijos pabaiga

Kadencijos pabaiga portretas
Akcinis kapitalas bus uždraustas. Nevalia terioti nedalomo, neįkainojamo turto. Savo turtą galima susinaikinti, o visuomenės - nevalia. Seimas turi išeiti kartu su savo bendrovėmis, nes jau apsirūpino visam gyvenimui, kitų žmonių sąskaita.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių