V.Vasiliauskas prašo G.Vainausko paneigti šmeižtą (papildyta 17.42)

Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas prašo dienraščio „Lietuvos rytas“ ir jo vyriausiojo redaktoriaus ir vieno savininkų Gedvydo Vainausko paneigti, anot jo, tikrovės neatitinkančius ir šmeižikiškus teiginius.

Prašymai artimiausiu metu bus išsiųsti adresatams, pranešė LB. Dienraščiui nepaskelbus paneigimo per dvi savaites, Lietuvos bankas kreipsis į teismą.

„Publikuodamas tikrovės neatitinkančią ir Lietuvos banko dalykinę reputaciją pažeidžiančią informaciją, dienraštis sąmoningai klaidina visuomenę, siekia sumenkinti Lietuvos banko bei jo vadovo vardą visuomenės akyse“, - rašoma LB pranešime.

Teiginys, neva V.Vasiliauskas darė spaudimą buvusiam „Snoro“ prezidentui Raimondui Baranauskui atsisakyti „Lietuvos ryto“ akcijų, prieštarauja objektyvios ir garbingos žurnalistikos principams, grubiai pažeidžia Konstitucijoje nubrėžtas saviraiškos laisvės ribas, taip pat Civilinio kodekso, Visuomenės informavimo įstatymo normas bei principus, rašoma pranešime.

Anot centrinio banko, „Lietuvos rytas“ nesikreipė į jį dėl publikacijoje paskelbtos informacijos komentaro, nesuteikėte Lietuvos bankui įstatyme numatytos atsakymo teisės.

Antikorupcijos komisijoje G.Vainauskui pareiškus, esą V.Vasiliauskas „Snoro“ akcininkams siūlė atsisakyti dienraščio akcijų, jeigu nori ramiai gyventi, centrinio banko vadovas atėjo į komisiją ir G.Vainausko teiginius pavadino nesąmone. Jis tuomet pranešė svarstąs galimybę kreiptis į teismą dėl šmeižto.

Liudijant laikinajai komisijai, skirtingai nei nuolat veikiančioms parlamentinėms komisijoms, už netiesos sakymą gresia atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai

labai gerai portretas
taip ir reikia, vienąsyk reikia užčiaupt tuos brudus kurie meluoja.

vainauskas

vainauskas portretas
gi visi žino, koks jis be sąžinės žmogus.. iš jo nieko gerb. Vasiliauskas galėtų nesitikėt. vainauską ,sutikus kelyje, reiktų apeiti km. spinduliu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių