VTEK įvertins buvusių Ūkio ministerijos darbuotojų elgesį

Etikos sargai įvertins buvusių Ūkio ministerijos darbuotojų elgesį. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė, jog antradienį vertins pernai lapkritį pradėto tyrimo, ar buvę Ūkio ministerijos darbuotojai - Branduolinės energetikos ir radioaktyvių atliekų tvarkymo departamento direktorė Birutė Teškevičienė ir ministerijos sekretorius Artūras Dainius, įsidarbinę privačiose bendrovėse, nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, išvadas.

Anot komisijos, bus sprendžiama, ar buvo laikytasi draudimo tarnautojams vienerius metus įsidarbinti įmonėse, kurių veiklą jie prieš tai prižiūrėjo.

Tyrimą komisija pradėjo pagal dienraščio „Lietuvos rytas“ publikaciją.

Dienraštis pernai lapkritį rašė, jog nebeveikiančią Ignalinos atominę elektrinę (IAE) palikę gabiausi specialistai grįžo į ją kaip privačių firmų inžinieriai, panašiu keliu ėjo ir buvę valdininkai, anksčiau ministerijose vadovavę atominės elektrinės uždarymo darbams.Tarp pareigas pakeitusių pareigūnų minėtas A.Dainius, B.Teškevičienė, IAE veiklos nutraukimo projektams vadovavęs eksploatavimo nutraukimo tarnybos vadovas Georgijus Krivošemas, perėjęs į Visagino bendrovę „Specialus montažas“, į „Nukem Technologies“ perėję IAE veiklos nutraukimo tarnybos vadovo pavaduotojas Genadijus Zeltobriuchas ir toje pačioje tarnyboje projektų vadovu dirbęs Antonas Bogatka bei kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
nu issiaiskins, kad negraziai padaro, o tada kas ? negi atleis is privacios imones ? o gal bauda skirs ? pagal koki straipsnei ? kam kuriami istatymai ? vieni klausimai... jokiu atsakymu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių