VSD vadovas: laikinosios energetikos komisijos veiklą turi vertinti politikai

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas nekomentuoja suskystintų gamtinių dujų terminalą tiriančios Seimo laikinosios komisijos veiklos, ir teigia, kad ją vertinti turi politikai.

"Politikai turėtų spręsti, kokia komisija kokią grėsmę kelia", - ketvirtadienį Seime prieš laikinosios energetikos komisijos posėdį žurnalistams sakė VSD vadovas Gediminas Grina.

Jis parlamentarus turėjo supažindinti su įvairiomis grėsmėmis nacionaliniam saugumui, kurios kyla energetikos sektoriuje.

G.Grina teigė, kad VSD nuolat teikė turimus duomenis dėl dujų terminalo.

"Mes duomenis, kiek turėjome dėl terminalo klausimo nuolat teikdavome atsakingoms  institucijoms, Seimas, komitetai gaudavo. Kažkokios ypatingos informacijos kiekio tikrai dabar specifiškai neturime", - tvirtino VSD vadovas. 

Opozicijoje dirbantis konservatorius Jurgis Razma teigė, kad terminalo kritika gali pakenkti dujų terminalo projektui.

"Dabar atakuojant SGD akivaizdu, kad yra daug sudėtingiau tos įmonės  vadovams ir sunkiau sėkmingai pravesti derybas  ir pasirašyti sutartis dėl ilgalaikių dujų teikimo. Sukeliamos abejonė, gal teisėsaugai bus priduotas  projektas ir nežinia, koks jo likimas. Tie, kurie galvoja apie dujų tiekimo perspektyvą gali ir suabejoti, kaip čia bus", - žurnalistams sakė J.Razma.

Tuo tarpu Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys teigė jokio puolimo neįžvelgiantis.

"Ant terminalo nematau jokio puolimo. Visi sutinkame, kad terminalas yra reikalingas. Terminalo priešininkų komisijoje nėra, yra tik bandoma išsiaiškinti, ar ten viskas tvarkingai daryta. Bet pagal tai, ką mes matome, yra daug visokių slaptumų", - BNS sakė K.Daukšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių