V. Romanovui – įtarimai dėl didelės vertės Ūkio banko turto iššvaistymo

Buvęs Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas yra įtariamas didelės vertės banko turto iššvaistymu, pirmadienį teigė Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius.

Prokuroras patvirtino, kad nutarimas paskelbti tarptautinę V.Romanovo paiešką priimtas liepos 4 dieną, "kai tik tam atsirado procesinis pagrindas" ir tą pačią dieną perduotas vykdyti policijai.

"Byloje V.Romanovas yra įtariamuoju, jis įtariamas didelės vertės Ūkio banko turto iššvaistymu (...). Pats įtariamasis iki šiol neapklaustas, todėl jo pozicija dėl inkriminuojamų veikų nežinoma", - atsakyme BNS nurodo prokuroras S.Minkevičius.

Pasak prokuroro,  "į ikiteisminio tyrimo medžiagą taip pat nėra pateikti dokumentai, iš kurių būtų galima spręsti, kad įtariamasis yra sudaręs teisinių paslaugų teikimo sutartį su kokiu nors gynėju".

Kitų duomenų apie atliekamą tyrimą prokuroras teigė šioje jo stadijoje negalįs atskleisti.

"Kaip ikiteisminį tyrimą organizuojantis, kontroliuojantis bei jam vadovaujantis prokuroras, laikau, kad siekiant užtikrinti tyrimo sėkmę, išvengti bylos politizavimo ir byloje minimų asmenų nekaltumo prezumpcijos principo pažeidimų, kitų šio ikiteisminio tyrimo duomenų paskelbimas, bent šioje tyrimo stadijoje, yra neleistinas", - teigia S.Minkevičius.

Generalinė prokuratūra šių metų vasarį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke, kurio veiklą Lietuvos bankas apribojo taip pat vasario mėnesį.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005-2012 metais sudarytus įtartinus sandorius.

Prokuroras S.Minkevičius vasarį yra sakęs, jog įtariama, kad Ūkio banko turtą švaistė jo vadovai - jie nuomodavo turtą nepagrįstai didelėmis kainomis ir už didelius atlyginimus įdarbindavo susijusius asmenis. Prokuroras tuomet sakė, jog įtarimai kol kas nepareikšti nė vienam asmeniui, ir kad pirmiausia įtariami bus banko vadovai, o ne akcininkai.

Generalinis prokuroras Darius Valys balandžio pradžioje buvo sakęs, kad kol kas nėra pagrindo pareikšti įtarimus V.Romanovui, kuris valdė 65 proc. Ūkio banko akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikras buratinas

tikras  buratinas portretas
zvelgia is nuotraukos- gerai valinskas pastebejo.

pabuciuokit

pabuciuokit portretas
jus jam i subine;)))

jad

jad portretas
apvoge jus ne romanovanas ,apvoge jus Lietuvos sistemine anarchija ,valstybinis banditizmas.Tai ,kad jau is protingu nera ka ir vogti,nebent is uzsilikusiu debilu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių