VPT pirkti apmokymai – be konkurso ir už 3,5 tūkst. eurų dienai

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) darbuotojai nuo 2016 metų reguliariai vyksta į brangius privačios Vokietijos agentūros seminarus kvalifikacijai kelti, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas 15min.lt

Anot portalo, tarnyba dažnai be konkurso renkasi agentūrą „European Academy for Taxes, Economics and Law“.

15min. skelbia duomenis, kai vienąkart už trijų dienų kursus Berlyne VPT agentūrai sumokėjo 10,6 tūkstančių eurų, kitąkart – už dvi dienas 4958 eurus, neskaitant pragyvenimo ir kelionės išlaidų.

VPT pateiktais duomenimis, per 2016–2017 metus VPT be atrankos ir konkursų Vokietijos agentūrai sumokėjo 35,2 tūkstančius eurų.

VPT vadovė Diana Vilytė sako, kad Lietuvoje lygiaverčiai mokymai nėra organizuojami. VPT teigia, kad konkurso skelbti pagal įstatymą nereikėjo, o Vokietijos agentūra pasirinkta, nes yra viena iš kelių kvalifikacijos kėlimo įstaigų, kurių teikiamų paslaugų pasiūla ir kokybė atitinka VPT lūkesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip grazu

kaip  grazu portretas
LIETUVOS MAFIJA neisiu balsuoti nie uz viena parazita

Nuomone,

Nuomone, portretas
Kur tik i ka bepazvelgsi visur sukciai,korumpuoti valdininkai.Todel ir nera is kur paimti pinigu algom,pensijom.Viskas istaskoma be saiko.O kaltu nera.Uz grotu nera ne vieno.Pritruksta ikjalciu.Visi korumpuoti.Reikia iseiti i gatves ir visiem kartu pareikalauti tvarkos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių