Vokietija kviečia dirbti kvalifikuotą Ispanijos jaunimą

Vokietija kviečia dirbti jaunimą iš Ispanijos, kurioje vos ne kas antras jaunas žmogus neturi darbo. Pasak Vokietijos švietimo ministerijos, kvalifikuotų darbuotojų šalyje, kurios ekonomika didžiausia Europoje trūksta, o jaunimo nedarbas nedidelis.

Vokietijos švietimo ministrė kartu su kolega iš Ispanijos aplankė vieno iš automobilių gamybos milžinų profesinio rengimo centrą. Esą tokių labai trūksta net tik Ispanijoje, kurioje nedarbas rekordinis, bet ir kitose šalyse.

„Jaunimą nedarbą Ispanijoje ir kitose Europos šalyse galima įveikti keliais būdais. Tie, kurie pasitiki savimi, jau dabar gali vykti dirbti į Vokietiją, kur yra įsidarbinimo ir profesinio mokymo galimybių. Bet yra ir kita išeitis. Ispanijoje ir kitose šalyse nėra profesinio rengimo centrų, bendroves reikia įtikinti juos steigti“, – kalbėjo Vokietijos švietimo ministrė Annette Schavan.

Kai kitose Europos šalyse vidutiniškai ketvirtadalis jaunų žmonių neturi darbo, Vokietijoje – mažiau negu 8 proc. O kvalifikuotos darbo jėgos trūksta.

Ispanijos vyriausybės narys sutinka: vykti jaunimui dirbti į Vokietiją – ne vienintelė išeitis, Ispanija mielai pasinaudotų ir Vokietijos bendrovių galimybėmis padėti rengti profesinio mokymo kursus. O nemažai ispanų jaunimo jau dirba Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių