VMU direktorius M. Pulkauninkas: urėdijos darbuotojų atlyginimai keisis

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) direktorius Marius Pulkauninkas sako, kad urėdijos darbuotojams atlyginimai keisis, ir dideli bazinių atlyginimų skirtumai sumažės, kai per šiuos metus bus atlikta darbo užmokesčio sistemos analizė. Šiuo metu, sumažėjus darbuotojų skaičiui, didesniu krūviu dirbantieji gauna priedus, teigia M. Pulkauninkas.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija M. Pulkauninką pasikvietė į posėdį, kad paaiškintų situaciją naujai įsteigtoje valstybės įmonėje. Jų teigimu, vadovų atlyginimai yra stebėtinai dideli, o girininkų – visai nedidėja.

Socialdemokratai teigia paprašę iš aplinkos ministro informacijos apie naujai įsteigtą valstybės įmonę Valstybinių miškų urėdija ir buvę nustebinti gautų duomenų. Pranešimą žiniasklaidai apie tai jie išplatino anksčiau šią savaitę.

Socialdemokratų gautais duomenimis, nuo šių metų pradžios iš pertvarkytos įmonės atleisti 400 darbuotojų, naujai įsteigta įmonės administracija vis dar neįkurdinama, kaip žadėta, kuriame nors iš rajonų.

Urėdijos vadovas sakė, kad vykdant urėdijų pertvarką apie 350 darbuotojų nenorėjo pereiti į kitas pareigas, ir patys parašė pageidavimą pasiimti kompensaciją pasikeitus darbo sąlygoms. Dar grupė žmonių esą išėjo ir dėl sklidusių žinių, jog viskas tik blogės.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Juozas Olekas posėdyje klausė M. Pulkauninko, kokių planų jis turi dėl įmonės struktūros.

„Yra patvirtinta struktūra jau prieš man pradedant dirbti. Dabar yra 3666 darbuotojai, įskaitant sezoninius darbuotojus. Nuolatinių yra apie 3200. Administracijoje kartu su miškotvarka yra apie 200 etatų. Administracijoje yra apie šimtą tuščių etatų, reikia suformuoti šią komandą“, – kalbėjo M. Pulkauninkas.

Pasak M. Pulkauninko, girininkijų skaičiaus nenumatoma keisti, darbuotojų skaičiaus – taip pat.

Pasak M. Pulkauninko, centrinę būstinę urėdija norėtų įkurti Katinų kaime, tačiau ši vizija dar turės būti tvirtinama, ji įrašyta lūkesčių laiške Aplinkos ministerijai.

Būtų gerai, kad atlyginimas būtų skatinantis ir motyvuojantis.

Socialdemokratai taip pat teigė, kad, kaip žadėta, nepadidintos girininkų algos, tuo metu įmonės vadovų atlyginimai esą viršija aukščiausių šalies vadovų algų dydžius.

„Tik pradėjusiam dirbti naujam vadovui mokamas 6318,59 euro atlyginimas, iki reformos generaliniu urėdu dirbusiam vadovui buvo mokamas 2679,20 euro atlyginimas, po reformos šį žmogų paskyrus į vyriausiojo patarėjo pareigas, jam mokama dvigubai daugiau – 5370,80 euro“, – teigiama socialdemokratų išplatintoje informacijoje.

Socialdemokratai teigė, kad nori tiesiogiai išgirsti argumentus, kokiu pagrindu buvo paskirti tokie atlyginimai valstybinės įmonės vadovams, kai girininkų atlyginimų vidurkis, socialdemokratų žiniomis, liko apie 1000 ar 700 eurų po mokesčių.

Urėdijos vadovas teigė, kad vadovų atlyginimai kandidatams nebūna žinomi iš anksto, o visi nuostatai buvo patvirtinti dar ankstesnės administracijos.

M. Pulkauninkas sakė, kad jo atlyginimas yra 5045 eurai pastovioji dalis iki mokesčių ir 25 proc. priedas.

Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktorius Donatas Dudutis užstojo urėdijos vadovą, kad viešasis sektorius visai nekonkurencingas, lyginant su privačiu, ir kitose valstybės įmonėse ir struktūrose yra gerokai per maži atlyginimai.

„Kaip suprantu, atlyginimai dirbantiems miške nėra nė cento padidėję?“, –klausė J. Olekas.

„Turime darbuotojų sumažėjimą, tiems, kam padidėjęs krūvis, yra mokami priedai. Krūvis gali būti padidėjęs apie 700 žmonių“, – sakė M. Pulkauninkas.

M. Pulkauninko teigimu, norima turėti vieningą atlyginimų sistemą, kaip jie skaičiuojami.

„Kintama dalis galėtų skirtis nuo darbo apimčių, motyvacijos, kitų rodiklių. Būtų gerai, kad atlyginimas būtų skatinantis ir motyvuojantis. Bazinis atlyginimas neturi taip stipriai svyruoti, kaip dabar. Reikia atsakingai viską įvertinti, prašome tą padaryti specialistų, nes pusketvirto tūkstančio darbuotojų yra labai daug“, – kalbėjo M. Pulkauninkas.


Naujasis valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdijos vadovas, buvęs „Klaipėdos naftos“ finansų direktorius M. Pulkauninkas darbą pradėjo kovo 19 dieną.

40 metų M. Pulkauninkas studijavo Vilniaus universitete, kur įgijo verslo administravimo ir vadybos magistro išsilavinimą. Nuo 2002 metų dirbo tarptautinėse audito ir konsultacinėse kompanijose „Arthur Andersen“, „Ernst and Young Baltic“. „Klaipėdos naftoje“ dirbo nuo 2014 metų spalio, taip pat yra laikinai vadovavęs šiai bendrovei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisvė

Laisvė portretas
Ir už kokius darbo rezultatus ši alga? Ar šis vadovas ne per godus pinigams.Tegul ką nors parodo darbe,.Jis joks miškinikas, kažin ar eglę nuo pušies skiria....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių