VMI tirs galimą bankų SEB ir „Swedbank“ tyrimo nutekinimą

  • Teksto dydis:

Valstybinės mokesčių inspekcijoje (VMI) pirmadienį sudaryta komisija aiškinsis galimą informacijos nutekinimą tyrime, kai aiškintasi dėl bankų SEB ir "Swedbank" sumokėtų mokesčių. Pasak žiniasklaidos, įtariama, kad šia informacija buvo pasidalyta su finansų ministro patarėja Violeta Latviene ir prezidentės patarėju Nerijumi Udrėnu.

VMI atstovas spaudai Darius Buta BNS teigė, kad komisija aiškinsis, ar inspekcijos darbuotojai nenusižengė ir ar jiems nebuvo daromas spaudimas. Anot jo, darbą bus siekiama atlikti kuo greičiau.

"Komisija sudaryta pirmadienį - ištirti informaciją, pasirodžiusią spaudoje. Ji dirbs įvairiomis kryptimis: aiškinsis, ar mūsų darbuotojai nenusižengė teisės aktams, taip pat - ar jiems nebuvo daromas poveikis, spaudimas", - BNS sakė D.Buta.

VMIpranešė, kad po komisijos išvadų bus sprendžiama, ar kreiptis į teisėsaugos institucijas ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

"Lietuvos ryto" šaltinių žiniomis, R.Šadžiaus patarėja V.Latvienė vieno VMI departamento vadovams nurodė informuoti apie tyrimo eigą, teigiama, kad ji pasiėmė ir dar nebaigto tyrimo duomenis. Neoficialiais duomenimis, šia medžiaga aktyviai domėjosi ir šalies prezidentės vyriausiasis patarėjas N.Udrėnas.

V.Latvienė dienraščiui teigė tik prašiusi VMI išvadų dėl įstatymų bazės tobulinimo, susijusio su šiuo patikrinimu.

Pernai SEB bankas ir "Swedbank" kartu sumokėjo vos per 3 tūkst. litų pelno mokesčių, todėl VMI ėmė tirti pinigų tarp bankų ir juos valdančių Skandinavijos bankų judėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

presta

presta portretas
is lietuvos i svedija perpumpavo 3mlrd. litu, o mokesciu sumokejo 3 tukst...

džiaukimės

džiaukimės portretas
jei valstybė skandinamų bankams taip leidžia elgtis, pasidžiaukim. ką, 3000 ne pinigai? Dviems kaip tik. nėra čia ko VMI kištis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių