VMI ruošiasi gegužę pradėti papildomą kampaniją prieš šešėlį

  • Teksto dydis:

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) metų pradžioje pradėjus šešėlinės ekonomikos mažinimo kampaniją „#TaVienintelė“ – apie galimybę deklaruoti pamirštas pajamas bei susimokėti mokesčius be delspinigių ir baudų, VMI gegužę planuoja pradėti papildomą kampaniją prieš šešėlį ir tam skiria daugiau nei 1 mln. eurų.

Anot VMI, kampanija skirta visuomenės sąmoningumo ugdymui.

„Kampanija siekiama didinti visuomenės sąmoningumą, informuoti apie neigiamą šešėlinės ekonomikos poveikį ir rizikas, susijusias su dalyvavimu šešėlinėje veikloje, taip pat mažinti gyventojų toleranciją šiam reiškiniui kasdienėse situacijose“, – BNS komentavo VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė.

Anot jos, kampanijos metu gyventojai bus supažindinti su iniciatyvomis, skatinami jomis naudotis, pavyzdžiui, iki liepos deklaruoti praeityje pamirštas pajamas ir mokesčius sumokėti be baudų ar delspinigių bei pasinaudoti gyventojų pajamų mokesčio lengvata.

Anot VMI, kampanija „#TaVienintelė“ nuo metų pradžios įgyvendinama turimais vidiniais ištekliais.

Šešėlinės ekonomikos mažinimo kampaniją televizijose ir kino teatruose už 745 tūkst. eurų iki šių metų pabaigos viešins ryšių su visuomene agentūra „Idea media“. Pastaroji parengs ir transliuos 40 sekundžių trukmės vaizdo klipų per nacionalinius televizijos kanalus ir kino teatruose.

Klipus už 10,9 tūkst. eurų kuria bendrovė „Konsultacijos verslui“.

Be to, šiuo metu vyksta maksimalios 835 tūkst. eurų vertės konkursas – jo laimėtojas iki metų pabaigos sukurs ir įgyvendins vientisą, integruotą komunikacijos kampaniją: informacija bus viešinama naujienų portaluose, „Google“ reklamos platformoje, lauko reklamos stenduose, bus rengiamos socialinės iniciatyvos.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto pernai pavasarį atliktas tyrimas parodė, kad pusė Lietuvos žmonių trauktųsi į šešėlį pablogėjus jų finansinei situacijai. Šeši iš dešimties apklaustųjų per pastaruosius metus įsigijo prekių ir paslaugų žinodami ar įtardami, kad jos nėra apskaitomos. O 35 proc. pirko iš nelegalių pardavėjų.

Prekėms šešėlyje Lietuvoje per mėnesį išleidžiama apie 80 eurų, Latvijoje – 75 eurai, Estijoje – 85 eurai.

VMI vasarį skelbė, kad aktyvi kova su šešėline ekonomika į biudžetą pernai papildomai leido surinkti dešimtis milijonų eurų mokesčių. Pavyzdžiui, griežčiau kontroliuoti verslininkai sumokėjo 28,8 mln. eurų, arba 49 proc. daugiau nei 2017 metais.


Šiame straipsnyje: Mokesčių inspekcijaVMI

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip sakant --VMI-

taip sakant  --VMI- portretas
prades papildoma kompanija pries save, noredami tarpe saves issaiskint didziausius korumpuotus kysininkus

Dziungles

Dziungles portretas
Man tai idomu tos backos kur kainavo 100 mln sumoketu mokesciu ir kur i siukslyna iskeliavo ir dar tuos 20 mln reiks grazint es irgi is sumoketu mokesciu , kaip ten baigesi kaltininkai surasti , nubausti , ar niekas ju neiesko ? Ir kada bus akcija pries korupcija ar nedaugiau duotu naudos biudzetui.

Aitvaras

Aitvaras portretas
Štai kaip reikia taikyti pinigus vėjais.Ne nemokančius mokesčius gaudyti,o liežuviu malti už milijoną ir tautiečius juoknti.Net šlykštu skaityti.Aferistai vis sugalvoja kaip pinigus pavogti.Patikrintu pervezejus,statybininkus,privačius medikus ir teisininkus ir 50000 tuks.seselio raštu.Bet ne,tik piliečius pamokys plepedami.Juokdariai...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių