VMI gyventojams šiandien grąžino beveik 23 mln. Lt permokų

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) informuoja, kad šiandien mokesčių mokėtojams, teisingai deklaravusiems praėjusių metų pajamas elektroniniu būdu, pradėtos grąžinti gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokos. 61  tūkstančiui gyventojų į banko sąskaitas VMI pervedė beveik 23 mln. litų. 

„Šiemet permokas gyventojams Mokesčių inspekcija pradėjo grąžinti kone savaite anksčiau nei praėjusiais metais. Kaip ir ankstesniais metais pirmieji permokas gaus tie gyventojai, kurie naudojasi VMI Elektroninio deklaravimo sistema. Popierines deklaracijas pildantys gyventojai permokų sulauks iki liepos 31 dienos“, - sako VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, pažymėdama, kad net 97 proc. šiemet pateiktų deklaracijų yra elektroninės. VMI primena, kad GPM lengvatomis gali pasinaudoti bei pajamų mokesčio permoką susigrąžinti tie gyventojai, kurie sumokėjo pensijų įmokas į pensijų fondus, taip pat už studijas aukštosiose mokyklose už pirmąjį aukštąjį išsilavinimą, sumokėjo palūkanas už iki 2008 m. pabaigos paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti, sumokėjo gyvybės draudimo įmokas, per kalendorinius metus pasinaudojo ne visu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, nepasinaudojo papildomu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu už auginamus vaikus. Susigrąžinti minėtas išlaidas gali tie gyventojai, kurie praėjusiais metais mokėjo 15 proc. tarifo GPM. 

Pajamų mokesčio deklaracijas šiemet jau pateikė per 300 tūkst. gyventojų, o praėjusiais metais pajamas iš viso deklaravo 811 tūkst. mokesčių mokėtojų. 2011 m. gyventojams buvo grąžinta 213 mln. Lt GPM permokų už praėjusius ir ankstesnius mokestinius laikotarpius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazino

grazino portretas
seimunams ir ju giminaiciams... o kiti laukit

fgg

fgg portretas
Gal ateme!? nesuklydot tikrai rasydami?

tomas

tomas portretas
Nu as tikrai negavau, nors deklaracija uzpildziau, kai tik atsirado galimybe. Bukle, sekmingai priimta. Bet pinigu saskaitoj ner :(
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių