V.Mazuronis: koalicija antradienį svarstys, ar tęsti skalūnų dujų konkursą

  • Teksto dydis:

Valdančiosios koalicijos politinė taryba antradienį svarstys, ar tęsti skalūnų dujų gavybos ir žvalgybos konkursą, JAV energetikos kompaniją „Chevron“ paskelbiant nugalėtoja, teigia aplinkos ministras "tvarkietis" Valentinas Mazuronis.

„Aš manau, kad yra du pasirinkimai: arba tęsiame konkursą ir rugsėjo 16 dieną paskelbiame „Chevron“ laimėtoja, arba stabdome komisijos darbą kažkokiam laikui, arba visai nutraukiame konkursą. (...) Kaip ministras, prašysiu, kad būtų aiškus sprendimas, kokia kryptimi toliau einame“, - BNS sakė V.Mazuronis.

Pasak jo, vis atidedamas laimėtojo skelbimas neturi teisinio pagrindo, o viešojoje erdvėje išsakoma pozicija, kad pirma reikia susitarti su vietos bendruomenėmis, turi būti paremta teisiškai.

„Išsakoma pozicija, kad reikia tartis su bendruomenėmis, yra sveikintina, bet nematau teisinio pagrindo. Tariamasi su savivaldos tarybomis yra pagal Poveikio aplinkai vertinimo įstatymą. Jeigu paskelbtume nugalėtoją, pasirašytume sutartį, tada būtų pagal įstatymus tariamasi. O dabar tarimasis neturi jokio teisinio pagrindo, juridiškai neapibrėžta“, - BNS teigė aplinkos ministras.

Partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas Rolandas Paksas BNS sakė, kad dėl skalūnų dujų turi būti priimtas politinis sprendimas.

Jis taip pat tvirtino politinėje taryboje kelsiąs referendumo dėl euro įvedimo klausimą.

R.Paksas minėjo, kad "tvarkiečiai" siūlo kitų metų biudžete numatyti finansavimą neformaliajam švietimui, kad visi vaikai nemokamai galėtų lankyti būrelius.

Anot jo, valdančiosios koalicijos lyderiai antradienį taip pat ketina svarstyti centralizuotą turto valdymą, viceministrų postų kvotas.
Politinės tarybos posėdis vyks antradienį Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kagi, Putinas nutarė padėti žemaičiams...gali ruošti stalus Kremliuje baliui ...socdemai klusniai įvykdys nurodymus

Kęstas B.

Kęstas B. portretas
Mūsų pasididžiavimas: Ką tik sužinojom, kad mūsų internetinio ryšio rekordinis greitis buvo dar viena nacionalistinė Kubiliaus pasaka. Kai kas sako, kad tai - rimtas smūgis mūsų pasididžiavimui [1]. Nesame mes pasaulio čempionai internete, nesame. Ir mūsų plaukikai treniruojasi Anglijoje... Bet turime mūsų žemę, turime mūsų naminės duonos skonį, turime mūsų konditerių šokoladus, turime mūsų midų, turime biržietišką ir kitokį autentišką alų ir daugybę kitų tokių pat neįkainojamos vertės dalykų. Išsaugokime. Pažinkime. Mokykime mūsų vaikus. Pirkime vietinius gaminius. Mylėkime ir gerbkime, tai ką mūsų žemė ir mūsų protėviai sukūrė mums amžių bėgyje. Mokykimės, kaip kiti europiečiai už tai kovoja [2]. Galų gale mūsų pasididžiavimas yra mūsų kelnėse [3]. Šalin skalūnų dujas. Šalin branduolines jėgaines. Šalin kraugerius, naikinančius mūsų žemę ir mus. Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių