Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė: kariuomenė galėjo užkirsti kelią tokiems pirkiniams

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė teigia, kad kariuomenė galėjo užkirsti kelią virtuvės įrankių pirkimui už didelę kainą. Pamačiusi per didelę sumą, kariuomenė galėjo atsisakyti įmonės  „Nota bene“ pasiūlymo pirkti atsarginę lauko virtuvės įrangą ir virtuvės įrankius, laidoje „Dėmesio centre“ tikino D. Vilytė.

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė: kariuomenė galėjo užkirsti kelią brangiems pirkiniams

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė teigia, jog išskaidžius pirkimą, virtuvės įrankius buvo galima įsigyti atskirai iš kitų bendrovių ir už mažesnę kainą.

„Kariuomenė, gavusi pasiūlymą, pamačiusi kainas, galėjo ir privalėjo, privalėjo – ir čia pirmiausia yra pažeidimas, – atmesti pasiūlymą. Bet jie pasirašė sutartis ir ten viskas įsisuko. Aš nesutinku su tokiu teiginiu, kad kariuomenė darė visus žingsnius, kad eliminuotų tiekėją“, – sakė Viešųjų pirkimų tarnybos direktorė.

Tarnyba nustatė, kad įvairius virtuvės įrankius iš „Nota bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau, nei rinkoje, sumokėdama už juos beveik 174 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VPT vadovė teisi

VPT vadovė teisi portretas
Be abejo, kad pamačiusi tokias kainas, perkančioji organizacija galėjo atsisakyti siūlymo, ir stabdyti viešąjį pirkimą, po to skelbti naują, ar siūlyti derybas ir t.t. Bet jinai nieko nedarė, ir pasirašė sutartį

aaaa

aaaa portretas
REIKIA IŠ ATSAKINGŲ ASMENŲ ASMENINIŲ SĄSKAITŲ IŠIEŠKOTI KAINŲ SKIRTUMĄ

R...

R... portretas
Ne visai taip gerb. D.Vilytė pasakė.,Dėmesio centre''ji ne kariuomenę kaltino dėl tų aukso vertės pirkinių,o ministeriją.Visa kariuomenė juk čia niekuo dėta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių