Žemės ūkio ministerija laikinai stabdo viešinimo paslaugų sutartį

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) po Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pateiktų pastabų laikinai stabdo viešinimo paslaugų žiniasklaidoje sutartį, kurios trejų metų vertė siekia 3,1 mln. eurų.

Ministerija teigia, kad tokį sprendimą dėl ES paramos Lietuvos kaimui viešinimo paslaugų sutarties priėmė „rūpindamasi viešuoju interesu ir siekdama taupyti Europos Sąjungos paramos lėšas“. Galutinį sprendimą ketinama priimti vėliau.

„Ketinama nagrinėti Viešųjų pirkimų komisijos pateiktas pastabas ir tuomet priimti galutinį sprendimą. Pažymėtina, kad, vykdydama šį pirkimą, Žemės ūkio ministerija laikėsi procedūrų ir konsultavosi su Viešųjų pirkimų tarnyba“, – nurodoma ministerijos pranešime.

Pasak ŽŪM, sutartis buvo pasirašyta šių metų kovo 21 dieną, ją vykdė dvi įmonės – „Informacijos vadybos agentūra“ ir „ GoMedia“. Lėšos, skirtos viešinimui, kurio pagrindinė užduotis yra skleisti informaciją apie ES paramą Lietuvos kaimui, yra numatytos Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programoje.

Penktadienį paskelbta, kad VPT, nustačiusi pažeidimų ŽŪM viešinimo paslaugų pirkimuose, rekomenduoja nutraukti sutartį. Anot VPT, nustatydama kvalifikacijos reikalavimus ir taikydama netinkamą kainodarą ŽŪM pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą.

Viešąjį pirkimą visuomenės informavimo kampanijai internete, televizijoje ir radijuje ŽŪM skelbė 2017-ųjų spalį, jį laimėjo įmonių „Informacijos vadybos agentūra“ ir „GoMedia“ grupė, konkurse tai pat dalyvavo kita įmonių grupė – bendrovės „Carat“, „Žinių studija“ bei „Magnet LT“.

Pasak VPT, ministerija konkurso sąlygose nustatė skirtingą sutarties kainos apskaičiavimo metodiką – vienoje pirkimo dokumentų vietoje nurodė įsigyjamų paslaugų kiekį bei maksimalią lėšų sumą, kurią planuoja skirti nurodytų paslaugų įsigijimui, kitoje reikalauja tiekėjams patiems siūlyti paslaugų kiekius ir kainą.

VPT taip pat nustatė, kad ŽŪM jau pradėjusi pirkimo procedūras sumažino kvalifikacijos reikalavimus tiekėjo specialistui – iš pradžių nurodžiusi, kad specialistas turi būti sukūręs ne mažiau kaip penkias ir ne trumpesnes nei 15 minučių televizijos laidas žemės ūkio tematika,vėliau reikalaujamą trukmę perkančioji organizacija sutrumpino iki 10 minučių.

VPT nuomone, per aukštas ir konkurenciją dirbtinai ribojantis reikalavimas buvo tai, jog reikalauta, kad visus keliamus reikalavimus turi atitikti vienas, o ne grupė specialistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių