Vieno parašo trūkumas – ne kliūtis Darbo kodekso svarstymui Seime

Lietuvos profesinei sąjungai „Sandrauga“ nepasirašius Trišalės tarybos narių susitarimo dėl ginčytinų naujojo Darbo kodekso nuostatų, tai netrukdys projekto svarstymui Vyriausybėje ir Seime.

„Teisinę bazę Darbo kodekso paruošti ministerijoje gali užtrukti maždaug dvi savaites. Dėl „Sandraugos“ nepasirašymo, tai teisiniam procesui šis dalykas įtakos neturės, nes visa Trišalė taryba pasirašė, tik jie nepadėjo parašo“, - BNS sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Dalia Milkevičienė.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS taip pat teigė, kad „Sandraugos“ sprendimas netrukdys kodekso svarstymui. Jis negalėjo pasakyti, kada dokumentas bus pateiktas Seimui.

„Dabar Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turi parengti įstatymo projektą, remiantis Trišalės tarybos susitarimu. Tada bus to projekto derinimas su ministerijomis, suinteresuotomis institucijomis ir visuomene. Po to, projektas atkeliaus į Vyriausybę ir bus svarstomas pasitarime ir posėdyje. Vėliau projektas keliaus į Seimą“, - tvirtino T.Beržinskas.

Pasak „Sandraugos“ pirmininko Kęstučio Jukniaus, naujame Darbo kodekse per daug susilpnintos profesinių sąjungų galios.

Trečiadienį darbuotojų, darbdavių ir Vyriausybės atstovai baigė diskusijas dėl didžiausius ginčus kėlusių naujojo Darbo kodekso nuostatų, nors ne dėl visų jų pasiekti sutarimai. Sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, dėl darbo grafikų, kolektyvinės sutarties, interesų konfliktų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm  portretas
Jei profsąjungas nori suvaržyti tai ka kalbėti apie darbuotojus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių