Viena didžiausių Kinijos korporacijų domisi Klaipėdos uostu

  • Teksto dydis:

Lietuvoje lankėsi vienos stambiausių Kinijos Liaudies Respublikos valstybinės korporacijos „China Merchants Group“ valdybos pirmininkas Li Jianhongą ir jo vadovaujama  delegacija. Susitikimo metu buvo aptariamos Kinijos investicijų galimybės Lietuvoje, pasirašyti trys supratimo memorandumai – su Kauno laisvąja ekonomine zona, su Lietuvos geležinkeliais ir su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu.

„Iniciatyva pasirašyti supratimo memorandumus su Kauno laisvąja ekonomine zona, Lietuvos geležinkeliais ir Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu įprasmina praktinį valstybių bendradarbiavimą, tai pirmieji žingsniai, siekiant pritraukti Kinijos investicijas, siekiant bendrų tikslų logistikos srityje“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas. Jam antrino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

"Ši milžiniška Kinijos kompanija turi labai rimtų ketinimų investuoti mūsų šalyje. Pasirašytas memorandumas padės tvirtą pagrindą dar labiau sustiprinti bendradarbiavimą aptarnaujant šios šalies krovinių srautus, padedant įgyvendinti svarbius investicinius projektus", - sakė A. Vaitkus.

Kinijos atstovai pakviesti dalyvauti Birželio 28–29 dienos Klaipėdos uosto ir Lietuvos geležinkelių organizuojamame Lietuvos–Kinijos verslo forume „Šilko kelias“ Klaipėdoje.

„Šilko kelias“ – tai galimybė aptarnauti pagrindines Vidurio ir Vakarų Europos rinkas, kurias sudaro net 750 milijonų vartotojų, tad vienas svarbiausių Lietuvos transporto strateginių planų yra toliau plėsti bendradarbiavimą su Kinija, jungiant didžiausią pasaulio ekonomiką su Europos Sąjungos šalimis“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Kinijos valstybinės korporacijos „China Merchants Group“ valdybos pirmininkas Li Jianhongas sakė, jog mūsų šalyje mato plačias galimybes investicijoms. Kartu su Lietuva siekiama sukurti logistikos koridorių, jungiantį Aziją ir Europą. Viena svarbiausių šio koridoriaus ašių - Klaipėdos uostas, kuriame apsilankė  korporacijos „China Merchants Group“ delegacija.

„China Merchants Group“ – viena stambiausių Kinijos valstybinių kompanijų, lyderė tarp Kinijos valstybinių uostų operatorių. Įmonė taip pat teikia bankininkystės, vertybinių popierių, draudimo ir draudimo tarpininkavimo, fondo ir fondo valdymo paslaugas, vertybinių popierių emisijų, interneto vertybinių popierių prekybos paslaugas, taip pat yra tiesioginių investicijų valdymo paslaugų platforma. Įmonė buvo įkurta 1872 metais, jos būstinė įsikūrusi Honkonge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių