V.Gedvilas: dėl Visagino elektrinės statybos sprendimas priimamas per ilgai

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas teigia, kad Lietuva per ilgai mąsto dėl Visagino elektrinės statybos.

"Per ilgai mes priiminėjame sprendimus. Jau pavasarį sakėme, kad po ekspertų nuomonės priimsime kažkokį sprendimą, bet... Aišku, čia toks labai subtilus ir atsakingas klausimas ir čia greitai sprendimo nepriimsi", - trečiadienį Žinių radijui teigė V.Gedvilas.

Jis tikino artimiausiu metu susitiksiąs su energetikos ministru Jeroslavu Neverovičiumi ir aiškinsis, kokia yra situacija dėl naujos elektrinės statybos.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę pareiškė, kad galutinis sprendimas dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos turėtų būti priimtas rudenį.

Vyriausybė gegužę įpareigojo energetikos ministras tartis su regioniniais partneriais - latviais ir estais bei "Hitachi", ar naujomis sąlygomis jiems yra priimtinas VAE projektas. Tuomet teigta, kad sutarimas turėjo būti pasiektas iki liepos.

Jei būtų nutarta projektą kartu tęsti, iki spalio 1 dienos būtų apsispręsta dėl bendros projekto įgyvendinimo bendrovės įkūrimo.

Premjero sudaryta darbo grupė šių metų pavasarį padarė išvadą, kad atominės elektrinės statyba Lietuvai yra per brangi, o jos gaminamos elektros kaina gali būti nekonkurencinga. Po to valdžia pareiškė, jog projektas būtų tęsiamas tik pagerinus sąlygas, dėl kurių būtų deramasi su Latvijos ir Estijos energetikos įmonėmis bei "Hitachi".

Greičiau apsispręsti dėl naujos branduolinės jėgainės Vyriausybę ragina prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prusas

Prusas portretas
Kvailai skamba kai tai sako pats Seimo pirmininkas, kuris ir privalėtų judinti šio klausimo sprendimą.Durnių laivo neįgalus kapitonas.

RM

RM portretas
Atsiklauskite bobučių, litovcų, ar šešių klasių trūdavykų, nebeapsimeskite o būkite vyrais socdemai, nebevaidinkite...

Renė

Renė portretas
Metų laikai tęsiasi vieni po kitų,todėl ,kol socdemai ir jų partneriai priims kokį sprendimą,nukėlinėdami jų priėmimą vis kitam metų laikui,savo AE spės pasistatyti ne tik baltarusiai ,bet ir rusai Kaliningrade.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių