V.Gedvilas: 2014-ųjų biudžeto išlaidos gali didėti ne daugiau kaip 1 mlrd. litų

  • Teksto dydis:

Siekiant 2015 metais įsivesti eurą ir vyktyti nustatytus ES reikalavimus, kitų metų valstybės biudžeto išlaidos gali didėti ne daugiau kaip 1 mlrd. litų, sako Seimo pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas. Jis negarantuoja, kad pavyks numatyti visas lėšas, būtinas atstatyti dėl krizės sumažintus valstybės tarnautojų atlyginimus.

"2015 metais mes norime įsivesti eurą ir galime padidinti biudžeto išlaidas tik 1 mlrd. litų, ne daugiau. Jeigu daugiau padidiname, tai galime neatitikti Mastrichto kriterijų. Situacija, aišku, nėra lengva - reikia įsivesti eurą ir laikytis finansinės drausmės", - antradienį po valdančiųjų koalicijos politinės tarybos pasitarimo žurnalistams teigė V.Gedvilas.

Pasak jo, valdantieji tarėsi dėl galimybių atstatyti sumažintus atlyginimus visiems valstybės pareigūnams ir tarnautojams.

"Apie tai kalbėta, bet kol kas kažkokių sprendimų nepriimta. Norime grąžinti viską į prieškrizinį laikotarpį, bet ar šiais metais mums tai pavyks padaryti, tikrai negarantuojame", - teigė Seimo vadovas.

Konstitucinis Teismas (KT) birželį paskelbė, kad 2009 metų viduryje buvo galima sumažinti tik bazinį dydį, taikomą pareigūnų ir tarnautojų atlyginimams apskaičiuoti. Tuo metu sprendimai sumažinti tarnautojų ir teisėjų algos koeficientus, priedus už kvalifikaciją prieštaravo Konstitucijai.

V.Gedvilo teigimu, valdančiojoje koalicijoje nuomonių priešpriešos dėl būsimo biudžeto nėra.

"Lyg didelių tokių priešpriešų nebuvo. Iškėlėm klausimą, kad turi būti viešas, skaidrus biudžeto svarstymas, kad turime realiai žinoti visą valstybės situaciją - ekonominę, finansinę situaciją, ta turi žinoti frakcijos ir Seimo nariai", - kalbėjo V.Gedvilas.

Pagal galiojančią tvarką Finansų ministerija parengtą biudžeto įstatymo projektą pateikia Vyriausybei, kuri, jį apsvarsčiusi, pateikia Seimui ne vėliau kaip prieš 75 kalendorines dienas iki metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: biudžetasVydas Gedvilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių