Vežėjai suka galvas, kaip išvengti draudimo įmokų didėjimo

  • Teksto dydis:

Išgirdę apie galbūt augsiančias draudimo įmokas, vežėjai siūlo draudikams suformuoti vieną draudimo portfelį visoms logistikos bendrovėms, bet draudimo specialistai kol kas tokį pasiūlymą vertina atsargiai, nes naudos jiems būtų ne mažiau nei rizikos, rašo "Verslo žinios".

"Linavos" prezidentas Erlandas Mikėnas įsitikinęs, kad idėja dėl vieno draudimo turėtų būti įdomi visiems draudikams, nes asociacijos nariai smarkiai išaugintų klientų portfelį. Pasak jo, su ja buvo supažindintos kelios draudimo bendrovės, didžiausią dėmesį parodė "ERGO Insurance SE" įmonė Lietuvoje. Anot E.Mikėno, ateinančiais metais draudikai jau turėtų būti parengę pirminį pasiūlymą.

Tuo tarpu draudimo bendrovės "BTA Insurance Company SE" filialo Lietuvoje vadovas Tadeušas Podvorskis abejoja, ar visos logistikos bendrovės sutiktų naudotis vienu draudimo portfeliu: "Vienas portfelis greičiausiai reikštų tai, kad pareigingiems vežėjams įmokos didėtų, o nuostolingiems - sumažėtų. Tad vargu ar ta bendrovė, kuri investuoja į vairuotojų lavinimą, papildomas saugos priemones ir t.t., norės mokėti daugiau dėl to, kad jų konkurentai, kurie nieko panašaus nedaro, draustųsi pigiau".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių