Vežėjai norėtų apriboti draudikų pelningumą iki 4 proc.

Asociacija „Linava“ siūlo apriboti draudikų pelną iš privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, kad draudikai negalėtų siūlyti apdrausti šią atsakomybę už itin dideles įmokas, o draudimo brokeriai siūlo transporto bendrovėms visų pirma imtis rizikos mažinimo priemonių.

Vežėjų asociacija „Linava“ tikisi, kad parlamentarai dar šį rudenį imsis svarstyti Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo pataisas, kurios sumažintų draudimo kainas, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

Vežėjai norėtų apriboti draudikų pelningumą iki 4 proc.Draudimo brokerio „Balto Link“ vadovas Robertas Šaltis nemano, kad įstatymu numatytos pelnų ar sąnaudų ribos sumažintų draudimo įkainius vežėjams.

Jo nuomone, reikėtų, kad Seimo nariai galėtų įpareigoti draudikus turėti tam tikrą dalį vežėjų segmento, proporcingą transporto civilinės atsakomybės draudimo rinkos daliai.


Šiame straipsnyje: Linavavežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

fūristas

fūristas portretas
Puiki mintis... Gal reikėtų, kad Seimas priimtų įstatymą, įpareigojantį draudimo brokerius dalintis su draudikais nuostoliais, patiriamais iš vežėjų civilkų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių