Vežėjai baiminasi, kad vilkikai Rusijos pasienyje įstrigo mėnesiui

  • Teksto dydis:

Lietuvos vežėjai baiminasi, kad pasienyje su Rusija vilkikai gali laukti nuo kelių savaičių iki mėnesio. Pasak vežėjų asociacijos „Linava“ viceprezidento, patikra muitinėse toliau vyksta vangiai, praleidžiama nedaug sunkvežimių.

„Blogiausia, kad per savaitę mažas skaičius patikrintų mašinų, dabar jau jaudinamės dėl vairuotojų ir galvojame, kaip juos ištraukti, nes oro sąlygos tikrai nepavydėtinos. (...) Tokiais tempais gali būti, kad kol praleis vilkikus, gali užtrukti keletą savaičių ar net mėnesį“, - BNS teigė Julius Misiūnas, kuris vadovauja logistikos bendrovei „Ignolita“.

Jis teigė kol kas negalįs pateikti konkrečių skaičių, kiek vilkikų yra įstrigę, tačiau spėjo, kad jų gali būti per šimtą: „Kitą antradienį arba trečiadienį organizuojame išvažiavimą prie sienos, tuomet turėsime konkretesnius duomenis“.

Anot jo, Rusijos muitininkai vairuotojams neteikia jokios informacijos. Oficialios informacijos vežėjai taip pat vis dar negavo.

Į Rusiją nuolat važiuoja apie 8,5 tūkst. lietuviškų vilkikų. Pasak vežėjų, didžioji dalis jų šiuo metu yra Lietuvoje arba gabena krovinius į Baltarusiją, nes klientai atsisako jų paslaugų.

Dėl sugriežtintos Lietuvos vežėjų patikros Latvijos-Rusijos pasienyje šią savaitę nusidriekė daugiau nei 300 vilkikų eilės.

Europos Komisija jau informuota apie Rusijos taikomus ribojimus Lietuvos vežėjams - Briuselis laukia papildomos informacijos, kad galėtų įvertinti problemos mastą.

Rusijos muitinės vadovas antradienį pranešė, kad nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius padėta, nes Europos Sąjungos šalys į Rusiją per Lietuvą esą gabena „embargo“ produkciją, kuri yra su padirbtais sertifikatais. O dar anksčiau Rusijos muitininkai neoficialiai teigė, kad sutriko informacinės sistemos.

Vilkikų ir lengvųjų automobilių iš Lietuvos įvažiavimą Rusija pradėjo riboti praėjusios savaitės pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
jeigu kazlėkaitė visa burna burnoja ant Rusijos (na kaip iš Mauglio multiko šakalas, o mes į šiaurę dumsim), tai ko galima tikėtis? Gal muitininkai pervargo, gal juos ES sankcijos kankina...

Galvot reikia laiku

Galvot reikia laiku portretas
Visi ir visada zinojo , kad rusija - nepatikimas nei kaimynas , nei verslo partneris , todel nereikia dabar nieko kaltinti ir reikalauti kazkokiu Kompensaciju .... Rizika - yra idomus dalykas ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių