„Vėtrūna“ tvirtina sustabdžiusi darbus IAE, „Nukem“ tikina priešingai

Viena didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje Telšių „Vėtrūna“ oficialiai patvirtino sustabdžiusi statybos darbus milijardinės vertės uždarymo projektus įgyvendinančioje Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE).

Pasak įmonės vadovo, jei „Nukem“ atsiskaitys už atliktus darbus, „Vėtrūna“ pasirengusi tęsti darbus.

Tuo tarpu „Nukem“ teigia, jog „Vėtrūna“ nesustabdė darbų.„Dėl pradelstų mokėjimų “Vėtrūna„ nuo ketvirtadienio statybos aikštelėje nebevykdo darbų. Išsprendus apmokėjimo už darbus klausimus, “Vėtrūna„ yra pasirengusi vykdyti darbus pagal patvirtintus projektus“, - BNS sakė „Vėtrūnos“ generalinis direktorius Rolandas Baškys.

Kartu jis tikino, kad „Vėtrūna“ nepasitraukė iš Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projekto - „pasirašyta sutartis ir per ankstesnes derybas pasiekti susitarimai galioja“.Tuo tarpu IAE uždarymo darbų rangovės Rusijos kapitalo bendrovės „Nukem Technologies“ korporacinės komunikacijos direktorės Beate Scheffler penktadienį pareiškė, jog derybos su „Vėtrūna“ tęsiamos.

„Šiuo metu “Nukem Technologies„ ir “Vėtrūna„ derasi dėl sutarčių pakeitimų. Ypač siekiama susitarti dėl sprendimų, kurie leistų paspartinti likusius darbus. Kitą savaitę derybos bus tęsiamos, ir abi pusės yra palankiai nusiteikusios jų atžvilgiu“, - sakė ji.

Pasak jos, gandai, esą „Vėtrūna“ pasitraukė iš statybų Ignalinos atominėje elektrinėje dėl „trūkstamų“ „Nukem Technologies“ mokėjimų, yra netiesa.


Šiame straipsnyje: Ignalinos AEIAEVėtrūnaNukem

NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
lenkams negalima rasyti ju kalba gatviu pavadinimo, o Ignalinos AE iteisinta dvikalbyste.Po 22 nepriklausomybes metu!

gebelsas

gebelsas portretas
ai...jerunda... va kai nauja statysim tai ne vienas centas nedings....

Kęstas

Kęstas portretas
Panaikinkime apmokestinimą vėjo,saulės, biokuro ir kitiems atsinaujinančios energijos šaltiniams Lietuvoje. Laikas įžengti į 21-ąjį amžių visai mūsų tautai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių