Verslininkai: ne Rusijos vadovas, o įstojimas į PPO - lems pokyčius

Po Rusijos prezidento rinkimų Lietuvos verslas nesitiki, kad svarbiausioji mūsų prekybos partnerė patirs radikalių pokyčių.

Labiau nei sugrįžusio prezidento inauguracijos ryšių su Rusija turinčiose Lietuvos įmonėse laukiama šios šalies stojimo į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), antradienį rašo „Verslo žinios“.

„Putino pergalė bus naudinga tiems, kas jau investavo Rusijoje. Mūsų grupė ten stato kiaulių kompleksus, tikėtina, jog šį verslą toliau palaikys vietos valdžia. Kompleksams Lietuvoje ir toliau bus sudėtinga, nes kaimynai, sugalvoję įvairių priežasčių, mėgins toliau riboti importą. Taip jie rengiasi ginti rinką, kai po stojimo į PPO mažės muitai“, - pažymi Danijos kapitalo kiaulių auginimo kompleksus valdančios įmonės

„Saerimner“ generalinis direktorius Saulius Leonavičius. Jo nuomone, dabar Lietuvos verslui svarbu, kad mūsų politikai neskubėtų aštrinti santykių. Stojimas į PPO, viliasi jis, palengvins santykius su kaimynais, nes bus organizacija, kuriai bent jau galima skųstis.

„Nemanau, kad dabar, po prezidento rinkimų, Rusijoje kas nors pasikeistų mūsų vežėjams“, - vertina vežėjų asociacijos „Linava“ Krovininio transporto tarybos pirmininkas ir įmonės „Mečys“ direktorius Mečislovas Atroškevičius. Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius mano, kad lengviau nebus, nes žinoma, koks išrinktojo prezidento požiūris į Baltijos valstybes: „Tačiau tikiuosi, kad maisto pramonei politiniai vėjai neatsilieps. Šalyje nepagaminama pakankamai maisto produktų ir importuoti reikės“, - sako pieninės vadovas.


Šiame straipsnyje: PPORusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių