Verslas kritikuoja valdžios idėją apriboti atsiskaitymus grynaisiais

  • Teksto dydis:

Seimui ketinant svarstyti Finansų ministerijos siūlymą dėl atsiskaitymų grynaisiais pinigais virš 3 tūkst. eurų ribojimą nuo 2018-ųjų, verslas suabejojo tokios priemonės efektyvumu, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Ūkio ministerija prieštarauja pasiūlymui mokėjimų grynaisiais pinigais ribą sumažinti iki 3 tūkst. eurų, tam nepritaria ir Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba, siūlanti ją didinti iki 10 tūkst. eurų. 

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas mano, kad ribojant atsiskaitymus grynaisiais, dalis „juodųjų“ pinigų išeitų iš šešėlio, tačiau ne masiškai, ir tokia priemonė esą nepateisintų visų lūkesčių. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evaldą Šiškauskienė pripažino, kad viešbučių ir restoranų sektoriuje esama restoranų ar net jų tinklų, kurie vykdo veiklą neskaidriai, atlyginimus moka vokeliuose. Todėl asociacijos nariai, anot jos, yra suinteresuoti mažinti „šešėlį“ ir neprieštarauja mokėjimų

Pernai pavasarį Seimas irgi svarstė idėją leisti grynaisiais pinigais atsiskaityti iki 5 tūkst. eurų. Šios pataisos tąkart nebuvo priimtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių