Verslas baiminasi, dėl EK planų pakeisti nuostatas dėl biokuro

Europos Komisija (EK) nusprendė pakeisti nuostatas dėl biokuro naudojimo skatinimo, nes prieita išvados, kad tokia politika galėjo prisidėti prie miškų naikinimo ir pasaulinių maisto kainų augimo.

Verslas piktinasi, kad EK, sukūrusi ilgalaikę strategiją, kuri pagimdė Europos biodegalų pramonę, po poros metų panoro keisti sistemą, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

„Lietuvoje, kaip ir Europoje, į biodegalų verslą žmonės investavo milijonus. Žinau konkrečių asmenų, kurie į šiuos projektus yra sudėję po daugiau nei 100 mln. litų. Investicijos dar nėra atsipirkusios, jie patiria nuostolių. Jei Europos pozicija pasikeis, jos niekada ir neatsipirks“, - teigė asociacijos „Biodegalai“ prezidentas Mindaugas Palijanskas.

Jis abejoja, kad siūlymui pritars ESnarės.Pasiūlymas, kuriuo numatoma perpus sumažinti ES reikalaujamą biodegalų, gaminamų iš maistinių kultūrų, turėtų būti pateiktas spalio mėnesį.

Pagal naujas taisykles būtų leidžiama iš maistinių kultūrų pagaminti tik 5 proc. šalyje sunaudojamų degalų, likusi dalis turėtų būti gaminama iš organinių atliekų.


Šiame straipsnyje: EKbiokuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei rašeivos

Ei rašeivos portretas
Kam tas kablelis antraštėj?

RRR

RRR portretas
Afrikos vaikai badauja, o Europa is maistiniu kulturu daro degalus..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių