Popiežius susitiks su F. Castro, bet ne su V. Putinu?

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus artėjančio vizito Kuboje metu gali susitikti su Fideliu Castro (Fideliu Kastru), antradienį pranešė Vatikanas.

„Susitikimas su Fideliu Castro yra galimas, net jeigu programoje jam dar nenumatytas konkretus laikas“, – sakė Šventojo Sosto atstovas Federico Lombardi (Federikas Lombardis) per spaudos konferenciją prieš šeštadienį prasidedančią pontifiko aštuonių dienų kelionę į Kubą ir Jungtines Valstijas.

Kad Fidelis viliasi susitikti su argentiniečiu sakė „popiežiui jo brolis, prezidentas Raulis Castro (Raulis Kastras), lankydamasis Vatikane pavasarį“, sakė F.Lombardi.

Pranciškus pelnė pripažinimą dėl savo esminio vaidmens Kubos susitaikymo su Jungtinėmis Valstijomis procese, kurį vainikavo abiejų šalių ambasadų pakartotinis atidarymas anksčiau šiais metais; šių šalių ryšiai nutrūko per patį Šaltojo karo apogėjų.

Šis F. Castro ir Romos Katalikų Bažnyčios vadovo susitikimas nebus pirmas, nes Kuboje lankėsi ir su jos buvusiu vadovu susitiko ir Jonas Paulius II, ir Benediktas XVI.

Vatikano atstovas F.Lombardi atmetė galimybę, kad lankydamasis JAV popiežius susitiktų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tuo jis paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad šiedu galėtų susitikti Niujorke, kai popiežius sakys kalbą Jungtinėse Tautose.

F.Lombardi atmetė ir susirūpinimus dėl Pranciškaus saugumo; jis pasakė, kad 78-erių popiežius, mėgstantis įsilieti į minią, savo kelionės metu judės laisvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių