Lietuviai pirkiniams vis dar išleidžia mažiausiai Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Estijos namų ūkiai vasarį išleido daugiau įvairiems pirkiniams nei Lietuvos ar Latvijos gyventojai. 

Lietuvos namų ūkiai pagrindinėms prekėms vis dar išleidžia mažiausiai Baltijos šalyse, tačiau labai nedaug atsilieka nuo latvių, rodo tyrimų bendrovės „Baltic Market Insights“ („Baltmi“) skelbiamas namų ūkių išlaidų indeksas.

„Baltmi“ duomenimis, vasarį vidutinės namų ūkio išlaidos maistui, gėrimams, ne maisto produktams, tabakui, medicinos prekės, pramogoms ir kurui Lietuvoje buvo 332,86 euro (2,8 proc. mažiau nei sausį), Latvijoje - 335,3 euro (7,5 proc. mažiau), o Estijoje - 455,12 euro (22,6 proc. daugiau).

SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas sako, kad namų ūkio išlaidų mažėjimo buvo galima tikėtis, nes vasaris yra trumpesnis mėnuo. Tačiau kodėl jos didėjo Estijoje, jis sakė nežinantis.

„Istoriškai taip ir būdavo, kad palyginti su sausiu, būdavo kritimas namų ūkio išlaidose. Vasaris turi mažiau dienų, todėl tas kritimas yra susijęs su trumpesniu mėnesiu. Kodėl vasarį Estijoje namų ūkiai išleido žymiai daugiau nei sausį, aš negalėčiau pasakyti“, - kalbėjo T.Povilauskas.

„Baltmi“ vadovė Inga Blažienė BNS teigė, kad Estijos namų ūkiai greičiau grįžo prie savo išlaidų po to, kai sausį jos buvo sumažėjusios.

„Estijos gyventojai turbūt tiesiog greičiau grįžta prie savo vidutinių išlaidų, kurių lygį matėme praėjuių metų antrąjį pusmetį. To kol kas dar nefiksavome Lietuvoje ir Latvijoje“, - kalbėjo I.Blažienė.

Tyrimas parodė, kad vieno apsilankymo parduotuvėje metu Estijos gyventojų išlaidos padidėjo 6,8 proc. iki 14,93 euro, Latvijos sumažėjo 2,3 proc. iki 9,7 euro, o Lietuvos - ūgtelėjo 1 proc. iki 11,5 euro.


Šiame straipsnyje: pirkiniaiIšlaidosnamų ūkiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
Visi juokesi is estu kaip is tautos kad jie leti ir pan visokie bajeriai. O dbr juokesi estai is leituvos ir nebereikalo :D Lietuva kaip salis zlugusi jau senai ir ja atgaivint nebent po pilietinio karo imanoma ar valstybes perversmo kokio, Nes dabartine valdzia ir buvusi per 20 metu yra tiesiok neigali valdyti sali. Jie nesugeba to o dar didziausia beda kad nenori ir nera sunterisuoti gerinti salies gyvenimo. Protingi zmones jai valdzioje atsidurtu saly per 4 metus paverstu klestincia salim ir niekam nereiktu verkti del algu ir kitu dalyku visiems uztektu. Nes ju priimami istatymai juokingi nereiksmingi ir tik populistinia akims dumti zmoniu, o Laidose isvis pievas neka ypac musu ekonomistai kurie arba visikai nesupranta aie ekonomika arba visi sneka ta kad durninti kitus kas ir yra tikra teisybe. Lietuviai perkantri tauta yra ir greiciau jai kantrybe pratruktu ir pati nueitu i ta vilniu ir patvarkytu ka reikia...

geras

geras portretas
pas mus kainos kaip europoj o atlygis kaip treciose salyse todel braliukai lenkai mes padesim jums kad jusu ekonomika augtu

Vitas

Vitas portretas
Tai kad ir Atlyginimas maziausias tarp Baltijos saliu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių