Vasarą į užsienį išsiruoš 20 proc. daugiau atostogautojų

  • Teksto dydis:

Šiemet atostogų kelionių rinka turėtų augti ne mažiau nei praėjusiais metais – apie 20 proc. Nors Lietuvos gyventojai vis dažniau renkasi užsienyje atostogauti ne tik vasarą, tačiau dar 7 iš 10 kelionių tenka būtent šiltajam metų sezonui. Nepaisant to, jog šią vasarą į užsienį atostogautojų išsiruoš daugiau, tačiau kai kurie kelione rūpinsis paskutinę minutę.

„Vasaros sezono atostogų kelionių rinkos augimą šiais metais skatina du veiksniai – aktyviau planuoja keliauti ir gyventojai, tačiau taip pat didėja ir pasiūla. Pigių skrydžių bendrovės ir kelionių organizatoriai padidino skrydžių kai kuriomis kryptimis dažnumą bei pasiūlė naujų kelionių maršrutų“, – sako Arūnas Navickas, kelionių organizatoriaus „Top Travel“ vadovas.

Šiemet vien poilsio kelionėms lėktuvu vasaros sezonui galima rinktis iš daugiau nei 20 krypčių Europoje, neskaičiuojant kelionių autobusais, kitomis transporto priemonėmis, taip pat – pažintinių kelionių. Pasak A. Navicko, beveik visoms atostogų kelionėms, o ypač poilsinėms, būtinas geras oras – vasarą Lietuvos gyventojams toli jo ieškoti nereikia.

Nuo balandžio mėnesio pradeda kilti lėktuvai populiariosiomis vasaros atostogų kryptimis. Eilę metų lietuvių mėgstamiausia Turkija, praėjusiais metais stipriai išpopuliarėjo Bulgarija. Taip pat Lietuvos gyventojai dažnai renkasi Viduržemio jūros kurortus – Maljorką, Graikijos salas, Turkiją, Kiprą, Maltą, Siciliją, Ispaniją. „Jau gegužės pradžioje lietuvių pamėgtuose kurortuose vyrauja mūsų vidurvasariui būdinga temperatūra, tačiau didžioji dalis Europos atostogauja nuo birželio iki rugsėjo, o pats pikas – ir oro temperatūros, ir poilsiautojų srautų ir, žinoma, paslaugų kainų – yra rugpjūtis“, – sezono intensyvumą apibūdina A. Navickas.

Dalis atostogas planuojančių Lietuvos gyventojų jau įprato keliones pirkti išankstinių pardavimų metu, kai kainos yra palankiausios ir pasiūla yra didžiausia. Vis dėlto dauguma nėra linkę planuoti atostogų užsienyje anksčiau nei prieš kelis mėnesius. Bendrovės duomenimis, 38,5 proc. klientų kelione pasirūpina likus keliems mėnesiams iki atostogų, 25,5 proc. – mėnesiui ir mažiau, o 13,5 proc. renkasi paskutinę minutę.

„Paprastai kuo mažiau laiko lieka iki atostogų, tuo ir kaina yra didesnė. Be to, kai atostogomis suskumba rūpintis visi, vietų norima kryptimi gali ir visai nelikti. Paskutinės minutės pasiūlymų ar specialių akcijų bilietams labiau realu tikėtis ne piko metu – pavasarį ar rudenį. Taigi, norintys atostogauti vidurvasarį, turėtų kelione pasirūpinti kaip galima anksčiau“, – pabrėžia A. Navickas.

Dažniausiai lietuviai atostogų kelionei skiria 7–10 dienų, rečiau renkasi 2 savaites, mažai kas atostogauja trumpiau nei savaitę, nebent tai yra savaitgalio kelionė. Vidutinis vasaros atostogų kelionės krepšelis, į kurį įeina skrydis, pervežimo paslauga ir viešbutis, siekia apie 1500 litų vienam žmogui. Atsižvelgiant į pačią kelionę bei keliaujančiųjų poreikius, dar prisideda išlaidos pramogoms, ekskursijoms, maistui. Pasak A. Navicko, brangiausia keliauti birželio – rugpjūčio mėnesiais, tuo tarpu ne piko metu galima sutaupyti net apie 20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis  portretas
tai kad pigiau jau gaunas atostogos svetur nei prie savos juros
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių