Vartotojų pasitikėjimo rodiklis lapkritį padidėjo 4 punktais

  • Teksto dydis:

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis lapkritį, palyginti su spalio mėnesiu, padidėjo 4 procentiniais punktais iki minus 4.

Tai yra aukščiausias vartotojų pasitikėjimo rodiklis per paskutinius 20 mėnesių.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklio didėjimą lapkritį lėmė geresnės visų jo sudedamųjų dalių prognozės, o didžiausią įtaką turėjo pagerėjęs šalies ekonominės padėties perspektyvų per artimiausius 12 mėnesių vertinimas, pranešė Statistikos departamentas.

Lapkričio mėnesį gyventojų, prognozuojančių šalies ekonominės padėties gerėjimą per ateinančius 12 mėnesių, palyginti su spaliu, dalis padidėjo nuo 27 proc. iki 35 procentų. 18 proc. gyventojų manė, kad padėtis blogės (spalio mėnesį - 21 proc.).

Gyventojų, besitikinčių savo namų ūkio finansinės padėties gerėjimo, per mėnesį padaugėjo nuo 18 proc. iki 22 proc., o manančių, kad padėtis blogės - sumažėjo nuo 15 proc. iki 13 procento.

Lapkritį., palyginti su spalio mėnesiu, bedarbių skaičiaus kitimo prognozės taip pat buvo optimistiškesnės. Gyventojų, manančių, kad bedarbių skaičius per artimiausius 12 mėnesių augs, sumažėjo nuo 30 proc. iki 28 procentų.

Nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėnesių tikėjosi 34 proc. gyventojų, o 27 proc. gyventojų teigė, kad visiškai nesitiki nors kiek sutaupyti (spalio mėnesį - atitinkamai 33 proc. ir 30 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime lapkričio mėnesį skyrėsi 1 procentiniu punktu: mieste jis sudarė minus 4 proc., kaime - minus 5 procentus. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 3, kaime - 5 procentiniais punktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių